Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 12:02

(Facebook) Messenger χωρίς… Facebook;

Γράφτηκε από την

Αιφνιδιαστική είναι η νέα απόφαση του Facebook ότι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον Messenger και χρήστες που δεν έχουν Facebook profile. 

 

Οι χρήστες των ΗΠΑ, Καναδά, Βενεζουέλα και Περού μπορούν ήδη να εγγραφούν στον Messenger, δίνοντας μόνο το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους. Σύντομα κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Υπάρχουν βέβαια και οι μεγάλοι fans του Facebook, οι οποίοι προτιμούν να χρησιμοποιούν τον Messenger με Facebook login. Το extra θετικό που έχει η σύνδεση μέσω Facebook είναι ότι μας δίνει πρόσβαση και στους Facebook friends μας για συνομιλία.

Σημαντικότερο ακόμη πλεονέκτημα της σύνδεσης μέσω Facebook είναι ότι οι συνομιλίες μας συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές (web, mobile & tablet) που χρησιμοποιούμε για chatting. Αυτό ακριβώς τονίζει ιδιαιτέρως και το Facebook, ώστε όσοι συνδέονται στο εξής μόνο με όνομα και τηλέφωνο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις συνομιλίες τους σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν.

Εάν απορείτε γιατί μπορεί το Facebook να προχώρησε σε αυτό το βήμα, η απάντηση είναι απλή. Για να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες στον Messenger, φυσικά, και με την ελπίδα να φέρει νέους χρήστες και στο ίδιο το Facebook, με αφορμή τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει ο νέος τρόπος χρήσης του Messenger.