Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 16:39

Η VW θα ανακαλέσει 11 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο

Γράφτηκε από την
Η VW θα ανακαλέσει 11 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο

Ο νέος πρόεδρος της εταιρείας μίλησε για «μετατροπές» που θα γίνουν στα προς ανάκληση αυτοκίνητα χωρίς να αναφερθεί ανοικτά σε αντικατάσταση ή άλλου τύπου παρέμβαση στο παράτυπο λογισμικό.

 

Το Group VW προγραμματίζει την ανάκληση έως και 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο ρύπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε μια συνέλευση κορυφαίων στελεχών της VW, στα κεντρικά της εταιρείας στο Wolfsburg αργά το βράδυ της Τρίτης, ο νέος επικεφαλής του Ομίλου, Matthias Müller, είπε ότι ένα πρόγραμμα «εκτενούς» ανάκλησης και μετατροπών έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλιστεί το ότι τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων. 

Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα ενημερωθούν «τις επόμενες λίγες μέρες» και θα προσκληθούν να φέρουν τα αυτοκίνητά τους για μετατροπές τους επόμενους μήνες. Το Group VW λέει ότι προγραμματίζει να ενημερώσει τους τεχνικούς, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τον επόμενο μήνα.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι ο Όμιλος VW σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προήλθαν από το γνωστό σκάνδαλο – πράγμα που πιεζόταν να κάνει από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση παράκαμψης των δοκιμών καυσαερίων στις ΗΠΑ, πριν από μία εβδομάδα.

Ο νέος CEO της VW δεν μίλησε ανοικτά για το ποιες ακριβώς εργασίες θα γίνουν στα προς ανάκληση αυτοκίνητα, όμως από τα συμφραζόμενα εικάζεται πως σίγουρα θα γίνει μια παρέμβαση (επαναπρογραμματισμός, αντικατάσταση ή παράκαμψη) του παράνομου λογισμικού. 

Από τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με το συγκεκριμένο λογισμικό παγκοσμίως, τα 2,1 εκατ. είναι της Audi (A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5), τα 1,2 εκατ. είναι της Skoda και τα 5 εκατ. της Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε:

«Η εσωτερική εκτίμηση αποκάλυψε ότι περίπου 5 εκατομμύρια επιβατικά Volkswagen εμπλέκονται παγκοσμίως. Ορισμένα μοντέλα και αντίστοιχες εκδόσεις (όπως η 6η γενιά VW Golf, η 7η γενιά VW Passat και η πρώτη γενιά VW Tiguan) είναι εφοδιασμένα αποκλειστικά με κινητήρες ντίζελ EA189.

«Όπως έχει προηγουμένως ανακοινωθεί, όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα VW που πληρούν τις προδιαγραφές EU6, οι οποίες ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, δεν επηρεάζονται. Επομένως σε αυτά περιλαμβάνονται τα σημερινά μοντέλα Golf, Passat και Touran».

Στα 11 εκατ. αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και 1,8 εκατ. ελαφρά επαγγελματικά.

Έως τώρα, μόνο 480.000 VW έχει ανακοινωθεί ότι θα ανακληθούν στις ΗΠΑ.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER