Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 16:49

Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις παιδικές φωτογραφίες που δημοσιεύουν στο Facebook

Γράφτηκε από την
Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις παιδικές φωτογραφίες που δημοσιεύουν στο Facebook

Οι γονείς καλούνται να εξασφαλίσουν ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου που έχουν καθοριστεί στο προφίλ τους επιτρέπουν μόνο στους φίλους τους στο Facebook να βλέπουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους.Η γερμανική αστυνομία προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν όταν δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook.

"Οι εικόνες των παιδιών μπορούν εύκολα να αντιγραφούν και να παραποιηθούν από παιδεραστές ή απλά να αποδειχθούν ενοχλητικές για το μέλλον των παιδιών τους", όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία στην ιστοσελίδα της στο Facebook.

Οι γονείς καλούνται να εξασφαλίσουν ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου που έχουν καθοριστεί στο προφίλ τους επιτρέπουν μόνο στους φίλους τους στο Facebook να βλέπουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους.

"Θέλουμε να πούμε σε όλους τους χρήστες μας να είναι πολύ προσεκτικοί στο διαδίκτυο. Είναι καλύτερα να σκέφτονται δύο φορές αυτά που δημοσιεύουν καθώς τίποτα δεν ξεχνιέται ".

Η αστυνομία ξεκίνησε αυτήν την καμπάνια ενημέρωσης καθώς όπως λέει προσπαθεί να αξιοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε από πρόσφατες ποινικές υποθέσεις παιδοφιλίας.

Πηγή: www.skai.gr


NEWSLETTER