Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 13:23

Ιαπωνικό όχημα μιμείται τον τρόπο οδήγησης του οδηγού

Γράφτηκε από την
Ιαπωνικό όχημα μιμείται τον τρόπο οδήγησης του οδηγού

Η τεχνολογία καλπάζει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των καταναλωτών.

 

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου του Τόκιο, παρουσιάζονται οι τελευταίες δημιουργίες των εταιρειών αυτοκινήτων, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις νέες ιδέες που έχουν κυρίως οι ιαπωνικές μάρκες.

Η Nissan παρουσιάζει το πρωτότυπο IDS Concept, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που έχει το προσθετό πλεονέκτημα της εξελιγμένης αυτόνομης οδήγησης.

Όταν ο οδηγός επιλέξει τον Αυτόματο Πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Στη Χειροκίνητη Λειτουργία, ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό στο να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες.

Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα AI επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει ό,τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος. Με το IDS Concept, η Nissan θέλει να συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER