Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 13:08

Η Microsoft θα μειώσει, από 15 GB σε 5 GB, τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive

Γράφτηκε από την

Η Microsoft αναιρεί την πολιτική του «γενναιόδωρου» δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στην υπηρεσία «νέφους» της, το OneDrive, ένα μόνο έτος μετά την σχετική εφαρμογή του. Έτσι, όπως έκανε γνωστό, από τις αρχές του 2016, όλοι οι χρήστες, υπάρχοντες και νέοι, θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν 5 GB αντί για 15 GB που δικαιούνται σήμερα.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα 5 Gigabytes είναι αρκετά για να χωρέσουν περίπου 6.600 έγγραφα του Office ή 1.600 φωτογραφίες. Είχε προηγηθεί η Amazon, η οποία νωρίτερα φέτος κατήργησε το δωρεάν χώρο των 5 GB στο δικό της «νέφος» (χρεώνει πλέον 12 δολάρια το χρόνο για 5 GB).

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει 2 δολάρια τον μήνα για αποθήκευση 50 GB και όχι 100 GB, όπως ήταν έως τώρα η χρέωση.

Εξάλλου, οι επί πληρωμή συνδρομητές στο online πακέτο Office 365, το οποίο παρέχει επεξεργαστή κειμένου και άλλες εφαρμογές στο διαδίκτυο, θα δικαιούνται και δωρεάν 1.000 GB (1 ΤΒ) χώρου.

Η εταιρεία καταργεί τη δυνατότητα παραχώρησης απεριόριστου χώρου αποθήκευσης στους συνδρομητές του Office 365, κατηγορώντας μερικούς χρήστες ότι έχουν «ανεβάσει» και αποθηκεύσει στο «νέφος» ολόκληρους δίσκους προσωπικών υπολογιστών και τεράστιες συλλογές ταινιών, ξεπερνώντας ακόμη και τα 75 ΤΒ ανά χρήστη σε μερικές περιπτώσεις.

Η Microsoft θα δώσει επαρκές χρονικό περιθώριο - έως ένα έτος- στους χρήστες για να αποσύρουν τα αρχεία τους, που υπερβαίνουν τα νέα μικρότερα όρια αποθήκευσης.

Προς το παρόν τουλάχιστον, άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο «νέφος», όπως το Google Drive (δωρεάν 15 GB), το Dropbox (δωρεάν 2 GB) και το Apple iCloud (δωρεάν 5 GB), δεν έχουν ανακοινώσει παρόμοιες περικοπές ή αλλαγές τιμολογιακής πολιτικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ