Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 17:36

Τσουχτερό πρόστιμο επέβαλε η Τουρκία στο Twitter

Γράφτηκε από την
Τσουχτερό πρόστιμο επέβαλε η Τουρκία στο Twitter

Ο ρυθμιστικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας επέβαλε πρόστιμο περίπου 45.00 ευρώ στην ιστοσελίδα Twitter, επειδή δεν αφαιρέθηκε περιεχόμενο «τρομοκρατικής προπαγάνδας».

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους πρόστιμο επιβάλλεται στην εταιρεία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, μέχρι στιγμής οι τουρκικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω περιεχόμενο, ενώ ούτε το Twitter από την πλευρά του έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Το συμβάν αυτό δεν αποτελεί την πρώτη φορά που η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχει έρθει αντιμέτωπη με τις τουρκικές αρχές. Τον περασμένο Απρίλιο είχε εκδοθεί, κατόπιν εισαγγελικής απόφασης, απαγόρευση πρόσβασης τόσο Facebook όσο και στο Twitter, εξαιτίας της ανάρτησης φωτογραφιών του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ κατά τη διάρκεια της ομηρίας του από ενόπλους.

Επίσης, τον Μάρτιο του περασμένου έτους υπήρχαν αναφορές ότι είχε μπλοκαριστεί η πρόσβαση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα «ξεριζώσει το Twitter» από την Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER