Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 22:00

Windows 10: Πήραν 10% το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς μέσα σε πέντε μήνες

Γράφτηκε από την

Η επιτυχία των Windows 10 ήταν μάλλον αναπάντεχη ακόμα και για την ίδια την Microsoft καθώς μετά τα 200.000 χρήστες που συμπλήρωσε πριν λίγο καιρό, ανακοινώθηκε ότι έφθασε και το 10% της παγκόσμιας αγοράς.

Αν και βρίσκονται στην αγορά μόλις πέντε μήνες, το μερίδιό τους στους υπολογιστές όλου του κόσμου έχει φθάσει ήδη το 9,96%, σύμφωνα με την ετιρία Net Applications. Αυτό σημαίνει μία αύξηση της τάξης του 1% σε σύγκριση με το Νοέμβριο, ενώ όπως όλα φαίνονται τα ποσοστά θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν διαρκώς και τους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, τα Windows 7 σε όλες τους τις εκδοχές παραμένουν το πιο δημοφιλές λειτουργικό, με ποσοστό 56%  ενώ τα Windows 8.1, 8, Vista και XP έχουν 10.3%, 2.76%, 1.62% και 10.93%, αντίστοιχα. 

Αξίζει να παρατηρηθεί ότι όλες οι εκδόσεις των Windows παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις μετά την εμφάνιση των Windows 10, κάτι που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι παλαιοί χρήστες προχωρούν στην αναβάθμιση του λειτουργικού.

Πάντως τα Windows όλων τωνε κδόσεων έχουν το 91.3% της αγοράς, ακολουθούμενα από το λειτουργικό των Mac με 7,02% και το Linux me 1,66%. Aν συνεχιστεί η πορεία των νέων Windows με αυτούς τους ρυθμούς (και χάρη στην έξυπνη κίνηση της Microsoft να τα προσφέρει ως αναβάθμιση) είναι σίγουρο ότι το λειτουργικό αυτό θα κυριαρχήσει για πάρα πολλά χρόνια στην αγορά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr