Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 18:57

Επίσκεψη Ομπάμα:Στην πρώτη θέση των trends το hashtag #obama_athens

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Ομπάμα:Στην πρώτη θέση των trends το hashtag #obama_athens

Στην πρώτη θέση των trends στο ελληνικό twitter η ετικέτα (hashtag) #obama_athens, που συνοδεύει την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Τις δηλώσεις Ομπάμα και Τσίπρα μετέδωσαν απευθείας το CNN, το BBC News (World) και το CBS News. Ο Λευκός Οίκος, επίσης μετέδωσε τις κοινές δηλώσεις των ηγετών, μέσω Facebook και Youtube, τις οποίες παρακολουθούσαν δεκάδες χιλιάδες συνδεδεμένοι χρήστες εκείνη την στιγμή, αφήνοντας εκατοντάδες σχόλια.

Ενδεικτικές επιλογές από ξένα ΜΜΕ, όπως αποτυπώθηκαν μέσω Τwitter: Το BBC News (World) στέκεται στο ότι είναι το τελευταίο ταξίδι του Μπάρακ Ομπάμα, ως Προέδρου των ΗΠΑ, στο εξωτερικό. Το Reuters στέκεται στο ότι η Ελλάδα ελπίζει, με την άφιξη του Ομπάμα, να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το πρακτορείο RT αναφέρει ότι ο Ομπάμα ταξιδεύει στην Ευρώπη για να κατευνάσει τις ανησυχίες για την στάση του νεοεκλεγέντος προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο ΝΑΤΟ. Η αμερικανική έκδοση της Daily Mail σχολιάζει τη φωτογραφία της υποδοχής Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό το ψυχρό βλέμμα της προεδρικής φρουράς. Η Wall Street Journal σχολιάζει ότι ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα για να καθησυχάσει την Ευρώπη σχετικά με τις σχέσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στον απόηχο της εκλογικής νίκης Τραμπ.Το CBS News δίνει έμφαση στη δήλωση Ομπάμα ότι «το μέλλον μας θα καθοριστεί από αυτά που έχουμε κοινά και όχι από αυτά που μας χωρίζουν».

Επίσης, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου ανέβασε στο προσωπικό του Instagram φωτογραφία με την αναστάτωση που προκλήθηκε όταν το Air Force One σταμάτησε ένα μέτρο πιο μακριά από το σημείο όπου επρόκειτο να ακινητοποιηθεί, με συνέπεια να χρειαστεί να αλλάξει η θέση του κόκκινου χαλιού που είχε στρωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER