Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 19:39

8.400 chopsticks στο ταβάνι ενός sushi bar

Γράφτηκε από την
8.400 chopsticks στο ταβάνι ενός sushi bar

Τα sushi bars είναι μόδα στην Αθήνα. Εξακολουθούν να είναι μόδα. Είναι στο Πόρτο, όμως, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, που ένα sushi bar δηλώνει και με την εσωτερική διακόσμησή του ότι είναι «ΤΟ SUSHI BAR»!

Μίνιμαλ, μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα, στα περίχωρα του Πόρτο. Το Basho Sushi House, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Paulo Merlini, και έδρεψε δάφνες στις φετινές A+Awards του Architizer.

O Merlini θέλησε να υπογραμμίσει τον ρόλο του σεφ, που είναι ορατός από τον μικρό χώρο εστίασης, καθώς δημιουργεί στην κουζίνα του. Και κρέμασε από το ταβάνι του μπαρ 8.400 ξύλινα chopsticks.

«Πρόθεσή μας ήταν να δώσουμε λίγη μαγική ατμόσφαιρα σ' ένα τόσο μικρό μέρος, δουλεύοντας το ρεστοράν και προσφέροντας στους πελάτες μια εμπειρία άνεσης με το σύνολο, όχι μόνο τη στιγμή που τρώνε αλλά και όταν βλέπουν το μαγείρεμα» δήλωσε στο Dezeen.

Οι τοίχοι παραμένουν σκοτεινοί, ενώ ξύλο χρησιμοποιείται τόσο για το πάτωμα όσο και για τη λιτή επίπλωση. «Το χρώμα επελέγη με πλήρη σεβασμό στην αισθητική των ιαπωνικών συνθέσεων. Η σκιά παίζει έναν σημαντικό ρόλο, υπογραμμίζοντας την ισορροπία και σταθερότητα των αρχιτεκτονικών αρμονιών» εξηγεί.

Παρομοιάζει το Basho Sushi House με ένα «δομημένο σύννεφο, που υποδηλώνει «το προφίλ ενός ναού στη Ιαπωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: BASHO sushi house Facebook Page / by Joao Morgado)

 


NEWSLETTER