Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 14:12

Παραμύθια... μέσα απ' το φακό της Margarita Kareva

Γράφτηκε από την

Αγαπάμε τα παραμύθια. Μικροί, για να κοιμηθούμε -και να ονειρευτούμε-, μας διάβαζαν παραμύθια.

Μεγαλώσαμε λίγο, διαβάζαμε παραμύθια στον εαυτό μας. Μεγάλοι, πια, διαβάζουμε εμείς παραμύθια στα μικρά, τρέχουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες για να δούμε παραμύθια. «Η ζωή, ένα παραμύθι» ευχόμαστε (στους άλλους - και, κυρίως, στον εαυτό μας).

Κι έρχεται η Margarita Kareva και, με το φακό της, ερμηνεύει εκ νέου -οπτικά- κλασικά ρωσικά παραμύθια. Με παραμυθένιο τρόπο, ερμηνεύει παραμύθια: Χρησιμοποιεί περίτεχνα κοστούμια, σουρεαλιστικά σκηνικά, κάθε φωτογραφία της είναι μια ματιά σ' έναν μυστήριο, μαγικό κόσμο.

Η Ρωσίδα Margarita Kareva δηλώνει φωτογράφος από το Γεκατερίνεμπουργκ. «Άρχισα να τραβάω φωτογραφίες πριν από περίπου πέντε χρόνια. Δεν είχα καν φανταστεί ότι αυτό θα ήταν το επάγγελμά μου. Από τότε, συχνά ευχαριστώ το πανεπιστήμιό μου, που μου έδωσε ένα πάθος στη ζωή μου» δήλωσε στο Bored Panda.

«Μου αρέσει το διάβασμα, από τα παιδικά μου χρόνια. Κι ίσως η αγάπη μου για το διάβασμα να μ' έκανε ονειροπόλο, κάποιαν που ζει στις φαντασίες της. Κι είμαι ευχαριστημένη που έχω έναν τρόπο να παίζω τις φαντασίες μου, μέσω του φακού μου. Για τον καθένα, είναι πολύ σημαντικό να έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης» εξομολογήθηκε.

«Ο δικός μου τρόπος είναι να μοιράζομαι ιστορίες από ένα παραμύθι. Φωτογραφίες με ασυνήθιστα μοντέλα, με ζώα, με συνδυασμό περίεργων χρωμάτων» εξήγησε. Τη σειρά φωτογραφιών της την έχει βαφτίσει «Plein Air» («Ύπαιθρο»).

Η photo gallery που παρουσιάζει το Bored Panda, μας ανοίγει ένα παράθυρο στο μυαλό της Margarita Kareva, έναν παραμυθένιο κήπο. Κυριολεκτικά, παραμυθένιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ