Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 15:15

57 εκατομμύρια δολάρια για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια

Γράφτηκε από την
57 εκατομμύρια δολάρια για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που αποτελούνται από δύο εντυπωσιακά διαμάντια, ένα ροζ και ένα μπλε, "τα σπουδαιότερα σκουλαρίκια που έχουν τεθεί ποτέ σε δημοπρασία" όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίασή τους, πωλήθηκαν χθες βράδυ στη Γενεύη αντί 57 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 51,5 εκατομμύρια ευρώ), μια τιμή που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Οι δύο πολύτιμες πέτρες τέθηκαν προς πώληση σε δύο διαφορετικούς λαχνούς, καθώς αρχικά αποτελούσαν μονόπετρα δακτυλίδια. Αγοράστηκαν από το ίδιο πρόσωπο που έχει την έδρα του στην Ασία.

Το πρώτο σκουλαρίκι, το "Apollo Blue" όπως ονομάζεται, που εκτιμάτο μεταξύ 38 και 50 εκατ. δολ. (36 και 47 εκ. ευρώ), πωλήθηκε έναντι 42,087 εκ. δολ. (περίπου 38 εκ. ευρώ).

Το "Artémis Pink" όπως ονομάζεται το ροζ διαμάντι, εκτιμάτο μεταξύ 12,5 και 18 εκ. δολ. (12 και 17 εκ. ευρώ) και πωλήθηκε 15,33 εκ. δολ. (13,82 εκ. ευρώ) στο τέλος δύο τεταμένων δημοπρασιών.

Πιστοποιημένο ως "Fancy Vivid Blue" από το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο (GIA) και με βάρος 14,54 καρατίων, το "Apollo Blue", σε έντονο μπλε χρώμα, είναι το μεγαλύτερο διαμάντι στην κατηγορία του που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Η πέτρα έχει υποστεί κοπή και λείανση για να πάρει σχήμα αχλαδιού.

Βάρους 16,00 καρατίων και πιστοποιημένο ως "Fancy Intense Pink", το ζωηρό ροζ διαμάντι "Artémis Pink" έχει σχήμα αχλαδιού που ταιριάζει με αυτό του "Apollo Blue". Σύμφωνα με το GIA, ανήκει στα "πιο χημικώς καθαρά" διαμάντια, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δίνει σε αυτόν τον τύπο της πέτρας μια ιδιαίτερα έντονη διαφάνεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER