Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 12:27

Τάση της σεζόν: Η αναγέννηση της λαιμόκοψης V

Γράφτηκε από την
Τάση της σεζόν: Η αναγέννηση της λαιμόκοψης V

Η επιστροφή της λαιμόκοψης V είναι γεγονός. Αν και πολλοί θα πουν ότι ποτέ δεν σταμάτησαν να φορούν ρούχα με λαιμόκοψη V, το V εδώ και πολλούς χειμώνες είχε πάρει την κατιούσα.

Όμως, η αναγέννηση του V χρίστηκε με κάθε επισημότητα, τον περασμένο Ιανουάριο, από τη Μιούτσια Πράντα στο Μιλάνο.

Το άνοιγμα στο show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017 επιφύλασσε ένα πολύ απλό - σχεδόν έμοιαζε με στολή κολεγίου - πουλόβερ με λαιμόκοψη V, φορεμένο πάνω από ένα κλασσικό μπλε Oxford πουκάμισο, μισοχωμένο σε παντελόνι στο χρώμα της άμμου. Η μοναδική νότα εντυπωσιασμού ήταν μια γούνινη ζώνη.

Στη διάρκεια του show παρέλασαν και άλλα 10 πουλόβερ με λαιμόκοψη V, κάποια φορεμένα κατάσαρκα. Η ίδια η Μιούτσια, στην υπόκλιση στο τέλος του show, έμοιαζε να φορά ακριβώς το ίδιο πουλόβερ το οποίο εξέπληξε τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους στο άνοιγμα.

Η Πράντα δεν είναι η μόνη που προασπίζεται την αναγέννηση της λαιμόκοψης V. Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας Κιμ Τζόουνς, στον οίκο Louis Vuitton, παρουσίασε 14 παραλλαγές, στο πλαίσιο της κολεξιόν που ήταν προϊόν της συνεργασίας Supreme (η οποία, παρεμπιπτόντως, ξεπούλησε). Εν τω μεταξύ, ο σούπερ σικ παρισινός οίκος Lemaire παρουσίασε λαιμόκοψη V στην πασαρέλα (φορεμένα κατάσαρκα, χωμένα σε απλά παντελόνια).

Για τους νοσταλγούς, η λαιμόκοψη V μπορεί να φέρνει στον νου μία και μόνον εικόνα: ο Μάικλ Ντάγκλας χοροπηδά σε ένα νάιτ κλαμπ με τη φαμ φατάλ Σάρον Στόουν. Ωστόσο, οι αυθεντικοί λάτρεις του ρετρό οφείλουν να «γκουγκλάρουν» James Stewart στο «Vertigo» του Χίτσκοκ (αν και η λαιμόκοψη εδώ είναι μικρή).

Πρακτικά, όμως, ο πιο εύκολος - και προφανής - τρόπος να φιγουράρει κάποιος σήμερα με λαιμόκοψη V είναι ένα απλό T-shirt με μικρή λαιμόκοψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER