Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 10:30

Φοιτητές στην Κίνα έφτιαξαν φόρεμα από 6.000 φύλλα δέντρων

Γράφτηκε από την
Φοιτητές στην Κίνα έφτιαξαν φόρεμα από 6.000 φύλλα δέντρων

Πηγή έμπνευσής τους ήταν το βραδινό φόρεμα με το οποίο η Κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπίνγκ έκανε εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Καννών.

Τέσσερις δευτεροετείς σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο της Χέιφεϊ, στην ανατολική Κίνα, κόπιασαν επί έξι ολόκληρους μήνες για να δημιουργήσουν μια τουαλέτα από φύλλα. Αποκλειστικά από φύλλα!

Στο «Oddity Central» διαβάσαμε ότι αυτό το μοναδικό φόρεμα φτιάχτηκε με κλωστή και 6.000 φύλλα. Και, βεβαίως, άπειρη υπομονή. Οι δημιουργοί του ? δυο κορίτσια και δυο αγόρια ? συμμετείχαν με αυτό στον «Διαγωνισμό Ζωϊκών και Φυτικών Δειγμάτων» που διοργανώνει ετησίως το πανεπιστήμιό τους.

Οι τέσσερις εντυπωσιάστηκαν από την κομψότητα του φορέματος της Μπινγκμπίνγκ, και ζήτησαν άδεια από τον καθηγητή τους να το αναδημιουργήσουν, αποκλειστικά, όμως, από φύλλα. Για βδομάδες, ερευνούσαν. Ανέβηκαν στο όρος Τιανζού για να συλλέξουν τα φύλλα. Για να αφαιρέσουν τη σάρκα των φύλλων τα έβρασαν επί δύο ώρες σε διάλυμα αλκαλιμέταλλου και ανθρακικού νάτριου κάτι το οποίο διευκόλυνε στην αφαίρεση της σάρκας. Ο σκελετός του φύλλου διατηρήθηκε, μαζί και οι ίνες. Με τις οδηγίες του καθηγητή τους και μετά από πολλούς πειραματισμούς τελειοποίησαν τη μέθοδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER