Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 19:32

Το μεγαλείο της γέννας σε 17 φωτογραφίες!

Γράφτηκε από την
Το μεγαλείο της γέννας σε 17 φωτογραφίες!

Για περίπου πέντε χρόνια, η φωτογράφος και μητέρα Leilani Rogers τραβά συγκλονιστικές φωτογραφίες τοκετού σε όλες του τις μορφές. Τοκετός στο σπίτι, γέννα σε νοσοκομείο, γέννα μέσα στο νερό, καισαρικές γίνονται αντικείμενο της Τέχνης της.

Όπως επισημαίνει η Rogers στη Huffington Post, «Η γέννα θεωρείται από πολλούς ως κάτι άκρως προσωπικό. Παραμένει, όμως, ένα φανταστικό γεγονός που πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας και να το τιμούμε. Πιστεύω λοιπόν πως ο κόσμος βλέπει αυτές τις φωτογραφίες τόσο ως επιμορφωτικές όσο και ως εντυπωσιακές».

Πρόσφατα η Rogers δημοσίευσε μια συλλογή με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες τοκετού από τα αρχεία της, οι οποίες ενδεχομένως να συντελούν στην ανάπτυξη μιας συζήτησης γύρω από ένα θέμα-ταμπού.

«Ελπίζω ειλικρινά πως αυτές οι φωτογραφίες θα εξομαλύνουν τη φύση της γέννας -έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως κάτι αηδιαστικό», λέει η φωτογράφος. «Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν θέλουν καν να μιλήσουν για τη γέννα, πόσο μάλλον να δουν φωτογραφίες από τη διαδικασία. Δεν νομίζω όμως πως υπάρχει κάποιος που θα διαφωνήσει στο ότι αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη γέννα ως αυτό το θαυμαστό γεγονός που είναι».

«Δεν έχει σημασία αν γέννησες στο σπίτι, σε μαιευτική κλινική, σε νοσοκομείο, φυσιολογικά ή με καισαρική. Η γέννα είναι γέννα!», συνεχίζει η Rogers. «Όλες μας εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε τα μωρά μας σε αυτό τον κόσμο. Και όλες μας τα αγαπάμε με κάθε κύτταρο του σώματός μας! Κυρίως, στο τέλος όλες μας κατέχουμε τον θεϊκό τίτλο της “μητέρας”».

Παρακάτω βλέπουμε μερικές από τις ιδιαίτερα εντυπωσιακές φωτογραφίες τοκετού της Leilani Rogers.

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να δείτε τις περιγραφές τους:

Πηγή: Huffington Post Greece

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στην αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post.


NEWSLETTER