Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 01:07

Τον Φετχουλάν Γκιουλέν κατηγορεί ως υπεύθυνο για το πραξικόπημα ο Ταγίπ Ερντογάν

Γράφτηκε από την

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους οργάνωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV

Ο Ερντογάν δήλωσε πως εκείνοι που αποπειράθηκαν να διαπράξουν το πραξικόπημα δεν έκαναν καμία απόπειρα να τον συλλάβουν.

Στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ στην Άγκυρα 

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από λίγο στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την πρωτεύουσα, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του RIA Novosti, αλλά και το Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ ενώ πετούσε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

 

ΗΠΑ: Δεν είναι σαφές ποια πλευρά επικρατεί 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι βρίσκεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές ποιος επικρατεί, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτήν.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Μογκερίνι καλεί σε «αυτοσυγκράτηση», «σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών»

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Άγκυρα και απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει ηρεμία στην Τουρκία, καλώντας επίσης όλα τα μέρη να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και «σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Σε μόνιμη επαφή με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Άγκυρα και με τις Βρυξέλλες από τη Μογγολία», ανέφερε η Μογκερίνι σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ