Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 19:20

Ένα παιδάκι με σύνδρομο Down είναι το «Μωρό της Gerber» για το 2018 (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ένα παιδάκι με σύνδρομο Down είναι το «Μωρό της Gerber» για το 2018 (Βίντεο)

Ο Λούκας Γουόρεν από την πόλη Ντάλτον της Τζόρτζια των ΗΠΑ, με το «χαμόγελό του και την χαρούμενη έκφρασή του», είναι ο νικητής του ετήσιου φωτογραφικού διαγωνισμού της Gerber, όπως ανακοίνωσε χθες η γνωστή παρασκευάστρια εταιρεία βρεφικών τροφών.

Το παιδάκι των 18 μηνών με σύνδρομο Ντάουν θα είναι το «Μωρό της Gerber» για το 2018, μια κίνηση που χαιρέτισαν οι σύλλογοι για τους πάσχοντες από αυτή την χρωμοσωμική ανωμαλία. Στον διαγωνισμό υπήρξαν περισσότερες από 140.000 συμμετοχές, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Μπιλ Παρτίκα, σε ανακοίνωσή του.

«Κάθε χρόνο επιλέγουμε το μωρό, το οποίο αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της μακράς παράδοσης της εταιρείας στο να αναγνωρίζει πως κάθε μωρό είναι μωρό της Gerber. Φέτος ο Λούκας ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο», τονίστηκε χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εταιρεία διενεργεί τον φωτογραφικό διαγωνισμό από το 2010, παρότι οι γονείς τής στέλνουν φωτογραφίες των μωρών τους από την αρχή της 90χρονης ιστορίας της, δήλωσε ο Παρτίκα.

Το 2007 η Gerber εξαγοράστηκε από την ελβετική Nestle.

Η οικογένεια Γουόρεν θα λάβει από την εταιρεία 50.000 δολάρια, τα οποία -όπως είπαν οι γονείς του Λούκας- θα διαθέσουν για τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του, ενώ ο Λούκας θα έχει την «πρώτη θέση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Gerber. 

Το σύνδρομο Down ή τρισωμία 21 προκαλείται από τον πλεονασμό γενετικού υλικού στο χρωμόσωμα 21 που δημιουργεί τρεις εκδοχές αυτού του χρωμοσώματος αντί για τις φυσιολογικές δύο. Τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της ανωμαλίας είναι σωματική και νοητική υστέρηση που κυμαίνεται από ελαφριά ως βαριά. Το χαμηλό ανάστημα και n τάση για παχυσαρκία είναι συνήθη χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ, περίπου ένα στα 700 μωρά στις ΗΠΑ γεννιούνται κάθε χρόνο με σύνδρομο Ντάουν.

«Ελπίζουμε αυτή η ευκαιρία να ρίξει φως στην κοινότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και να ενημερώσει τους ανθρώπους ότι με την αποδοχή και την υποστήριξη οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μητέρα του Λούκας, Κόρτνεϊ Γουόρεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER