Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 09:50

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας

Γράφτηκε από την
Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αλλά και τα τουρκικά σύνορα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με μία εριστική ανακοίνωση, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η hurriyet, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: "Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά... Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας".

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η διπλωματική ηγεσία καταδίκαζε το κάψιμο της σημαίας «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου».

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.


NEWSLETTER