Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:50

Ο πρόεδρος του Paris-1 ζητά επέμβαση της αστυνομίας για κατάληψη σε κτίρια του Πανεπιστημίου

Γράφτηκε από την
Ο πρόεδρος του Paris-1 ζητά επέμβαση της αστυνομίας για κατάληψη σε κτίρια του Πανεπιστημίου

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Pantheon-Sorbonne (Paris 1) ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε την επέμβαση των δυνάμεων της τάξεως στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Τολμπιάκ στο Παρίσι, που τελούν υπό κατάληψιν από τα τέλη του Μαρτίου, θεωρώντας ότι «μία κόκκινη γραμμή παραβιάστηκε» μετά τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Η Τολμπιάκ έχει γίνει ένα από θερμά σημεία της κινητοποίησης των φοιτητών κατά της μεταρρύθμισης της ανώτατης εκαπίδευσης, που αφορά και άλλα πανεπιστήμια στη Γαλλία.

«Η σοβαρότητα των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο Pierre-Mendes-France δεν επιτρέπει την εγγύηση της ασφάλειας των προσώπων» και ο πρόεδρος Ζορζ Χαντάντ θεωρεί ότι παραβιάστηκε μία κόκκινη γραμμή...Κατά συνέπεια ζήτησε από τον διοικητή της αστυνομίας τη συνδρομή του ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κέντρου», αναφέρεται σε μήνυμα που στάλθηκε σήμερα το πρωί στους φοιτητές, το διοικητικό προσωπικό και τους διδάσκοντες.

Το πανεπιστήμιο δεν έχει διευκρινίσει τον χρόνο της αστυνομικής επέμβασης.

Ο Ζορζ Χαντάντ υπενθυμίζει στο μήνυμά του ότι δεν είχε την πρόθεση να προσφύγει στις δυνάμεις της τάξης, παρά μόνο σε περίπτωση σοβαρών επιθέσεων κατά προσώπων ή υλικών στοιχείων.

Σε επιστολή που απηύθυνε προς την αστυνομική διοίκηση τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Paris-1 γράφει ότι κατόπιν της ανακάλυψης βομβών μολότοφ εντός των εγκαταστάσεων το κέντρου Pierre-Mendes-France και των βίαιων επεισοδίων τη νύκτα της 6ης προς την 7η Απριλίου, η ασφάλεια του κέντρου δεν είναι πλέον εγγυημένη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER