Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 14:38

Η Κοντσίτα Βουρστ, νικήτρια της Eurovision 2014, αποκάλυψε ότι είναι οροθετική

Γράφτηκε από την
Η Κοντσίτα Βουρστ, νικήτρια της Eurovision 2014, αποκάλυψε ότι είναι οροθετική

Η Κοντσίτα Βουρστ αποκάλυψε ότι είναι οροθετική εξηγώντας ότι ο μοναδικός λόγος που αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει είναι ότι ένας πρώην σύντροφός της την απείλησε ότι θα το αποκάλυπτε.

Η Κοντσίτα, η νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού Eurovision το 2014, το κοινοποίησε στο Instagram: "έχω υπάρξει για πολλά χρόνια οροθετική. Αυτό ουσιαστικά δεν αφορά το κοινό, αλλά ένας πρώην σύντροφός μου απειλεί να δημοσιοποιήσει αυτή την ιδιωτική πληροφορία και δεν θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με εκφοβίσει ή να επηρεάσει τη ζωή μου".

Και προσθέτει γράφοντας στα αγγλικά: "Από τότε που διαγνώστηκα, λαμβάνω θεραπεία και επί πολλά συναπτά έτη είμαι κάτω από το όριο ανίχνευσης, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μεταδώσω τον ιό. Μέχρι σήμερα δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω αυτή την πληροφορία για πολλούς λόγους, εκ των οποίων θα αναφέρω μόνο δύο: πρώτα απ΄όλα η οικογένειά μου, που γνωρίζει τα πάντα και με υποστηρίζει από την πρώτη μέρα. Μετά χαράς θα τους γλίτωνα από τη δημοσιότητα που συνδέεται με το ότι ο γιος, εγγονός και αδελφός τους είναι οροθετικός. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους μου, οι οποίοι το γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό και το αντιμετωπίζουν με μια αμεροληψία, που θα ευχόμουν σε όποιον σχετίζεται με αυτό. Και δεύτερον αυτή είναι μια πληροφορία, η οποία κατά τη γνώμη μου, αφορά σχεδόν αποκλειστικά εκείνους με τους οποίους τυχόν θα επέλεγα να συνευρεθώ ερωτικά".

Η drag queen με το μούσι γνώρισε διεθνή φήμη όταν κέρδισε τη Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Αυστρία με το τραγούδι Rise Like A Phoenix.

Η τραγουδίστρια προσθέτει ότι ελπίζει η απόφασή της να δημοσιοποιήσει αυτή την πληροφορία θα "περιορίσει τον στιγματισμό των ανθρώπων εκείνων που έχουν μολυνθεί με τον ιό του ΑIDS, τον HIV, μέσω της συμπεριφοράς τους ή χωρίς να φταίνε μέσω των συμπεριφορών τρίτων" και ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την υποστήριξή τους.

"Προς τους θαυμαστές μου: η πληροφορία ότι είμαι οροθετική μπορεί να είναι κάτι νέο για εσάς, όχι όμως και η κατάστασή μου! Είμαι καλά, πολύ καλά και είμαι πιο δυνατή, πιο αποφασισμένη και πιο απελευθερωμένη από ποτέ. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη", κατέληγε το μήνυμά της.

Μετά τη νίκη της στην Κοπεγχάγη πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η τραγουδίστρια εκμεταλλεύεται την αναγνωρισιμότητά της για να πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ της ανοχής και της ισότητας. Έχει ερμηνεύσει επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Ηνωμένα Έθνη και έχει καλέσει σε διάλογο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Επίσης συμπαρουσίασε τον Διαγωνισμό του 2015 και εμφανίστηκε ως μοντέλο με ρούχα του Ζαν Πολ Γκοτιέ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER