Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 09:06

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα του ζευγαριού στην Κύπρο

Γράφτηκε από την
Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα του ζευγαριού στην Κύπρο

Η νεκροτομή κατέδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα των θυμάτων - "Κλειδί" στην υπόθεση αποτελεί το φονικό μαχαίρι που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί

Με πρωτοφανές μένος έδρασε ο δράστης ή οι δράστες του πρωτοφανούς εγκλήματος με θύμα ζεύγος στο σπίτι του στον Στρόβολο. Η νεκροτομή στις σορούς του ζεύγους έδειξε πως το φονικό μαχαίρι ανεβοκατέβηκε μέχρι και 30 φορές στο σώμα του 60χρονου με τα πλείστα τραύματα να πετυχαίνονται πισώπλατα, ενώ η 59χρονη σύζυγός του δέχθηκε έως και 9 μαχαιριές στο θώρακα, ενώ της έκοψαν και τον λαιμό.

Θύματα είναι ο καθηγητής μαθηματικών στο English School Γιώργος Χατζηγεωργίου και η σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας. Και οι δύο βρέθηκαν σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο της οικίας τους, ο μεν Χατζηγεωργίου στο έδαφος η δε σύζυγός του στο κρεβάτι.

Η στυγερή δολοφονία καλύπτεται από μυστήριο καθ’ ότι εντός της οικίας την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν και ο 15χρονος υιοθετημένος γιος τους, ο οποίος είχε ενημερώσει τους γείτονες για το τραγικό συμβάν που με τη σειρά τους ειδοποίησαν την Αστυνομία, που δεν αποκλείει οτιδήποτε και διερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Το πρωτοφανές έγκλημα συγκλόνισε την κοινωνία αλλά κυρίως την κοινότητα της Αγγλικής Σχολής όπου ο Χατζηγεωργίου ήταν καθηγητής και πολύ αγαπητός σε συναδέλφους του αλλά και μαθητές, όπως και ο 15χρονος γιος του που φοιτούσε στην ίδια σχολή.

Το έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, μέσα στο σπίτι του ζεύγους. Όπως ανέφερε στην Αστυνομία ο 15χρονος σε κατάσταση σοκ, είδε στο σπίτι δύο κουκουλοφόρους που του είπαν στα κυπριακά ότι «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μεν φοβάται και δεν θα τον πειράξουν.

Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν.

Στη σκηνή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που άρχισαν έρευνες για να ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης της οικίας ούτε και ληστείας. Τα ευρήματα αυτά ανέτρεψαν τα όσα γνώριζαν μέχρι εκείνη την ώρα, οπόταν άρχισαν να ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα, πέραν αυτού της ληστείας μετά φόνου.

Ο 15χρονος κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία που ανέφερε όσα είχε πει και προφορικά, ενώ από την οικία παραλήφθηκαν ρούχα και άλλα αντικείμενα για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ το φονικό όργανο δεν έχει ανευρεθεί μέχρι στιγμής.

Ο υιοθετημένος γιος διαμένει τώρα με τη θεία του (την αδελφή του 60χρονου) και την Πέμπτη το απόγευμα τον επισκέφθηκαν μέλη του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας. Ο 15χρονος γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό ότι ήταν υιοθετημένος ενώ στο περιβάλλον του δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε για το θέμα.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σήμερα ή αργότερα, αναμένεται να επισκεφθούν συναδέλφους του 60χρονου καθώς και συμμαθητές ή φίλους του 15χρονου, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν κατά πόσο αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα.

Δεν ήταν έγκλημα της στιγμής

Στη σκηνή διενεργήθηκε την Πέμπτη αυτοψία από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η οποία ανέφερε πως πρόκειται για διπλή εγκληματική ενέργεια, με ιδίου τύπου τραύματα, προερχόμενα από τέμνον και νήσσον όργανο. Αργότερα έγιναν και οι νεκροτομές στις δύο σορούς.

Τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνει μίσος από τον δράστη και φανερώνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έπιασε στον ύπνο το ζεύγος που το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να προσπαθήσουν να προστατευθούν, βάζοντας το δεξί τους χέρι που δέχθηκε από μια μαχαιριά. Στη συνέχεια ακολούθησε το μοιραίο αφού δεν υπάρχουν άλλα αμυντικά τραύματα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος δέχθηκε μαχαιριές στην καρδιά και τους πνεύμονες και η σύζυγος του θλαστικό τραύμα της καρωτίδας.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλήξει σε κάποιο σενάριο. Σήμερα αναμένεται να γίνει σύσκεψη των ανακριτών για αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναμένεται ότι θα κληθεί να δώσει νέα κατάθεση ο 15χρονος.

Ζητούσε αντικαταστάτη για να πάει εξωτερικό με τον γιο του

Σε βαθιά θλίψη βυθίστηκε η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας μετά το άκουσμα της δολοφονίας του καθηγητή της Γιώργου Χατζηγεωργίου. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές ήταν συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι από το γεγονός. Επειδή ο 60χρονος καθηγητής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε αναπτύξει μεγάλη δράση στο σχολείο, ο αδόκητος θάνατός του βύθισε τη Σχολή στο πένθος.

Μεταξύ των καθηγητών της Σχολής συζητείται το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ο Χατζηγεωργίου ζητούσε να τον αντικαταστήσουν ώστε να μπορέσει να συνοδεύσει τον γιο του στο εξωτερικό σε αγώνες μπάτμιντον, όπου ήταν πρωταθλητής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Σχολή, εκφράζεται η βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του 60χρονου καθηγητή του σχολείου και της συζύγου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχολείο έχει επιστρατεύσει μία ομάδα ειδικών ώστε να στηρίξουν ψυχολογικά τους μαθητές του σχολείου όπως και τους συμμαθητές του 15χρονου.

Ειδικοί χειρισμοί λόγω του 15χρονου

Επειδή στο έγκλημα είναι μάρτυρας ένας 15χρονος, η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε την Πέμπτη τα ονόματα των δύο δολοφονηθέντων, σε μια προσπάθεια να τύχει προστασίας και από την άλλη να ενημερωθεί η μητέρα του 60χρονου.

Παράλληλα η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσον αφορά στη μετάδοση πληροφοριών σε σχέση με την υπόθεση.

Κάλεσε επίσης όλους να είναι προσεκτικοί με τη δημοσιοποίηση ονομάτων, καθώς επίσης και πληροφοριών σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων, ενώ για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για την υπόθεση, να ακολουθούν την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου.

Σε παρόμοιο πνεύμα κινούνται και οι προτροπές των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς επίσης και της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Επίτροπος Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου κάλεσε τα ΜΜΕ όπως αποφεύγουν τη δημοσίευση ή αναπαραγωγή φωτογραφιών ή άλλων πληροφοριών, οι οποίες άμεσα ή έμμεσα, μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του παιδιού των θυμάτων, που βρέθηκαν δολοφονημένα τα χαράματα στην οικία τους, στο Στρόβολο.

ΠΗΓΗ: philenews.com

 

 

 

 


NEWSLETTER