Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 14:28

Έγκλημα στην Κύπρο: Δεύτερη νεκροτομή εντός της ημέρας

Γράφτηκε από την
Έγκλημα στην Κύπρο: Δεύτερη νεκροτομή εντός της ημέρας

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού που διαπράχθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα στην οικία τους στο Στρόβολο - Το σημαντικό τεκμήριο των Αρχών - Τι δείχνει η σκηνή του εγκλήματος και οι αντιφάσεις του 15χρονου γιου

Το Σάββατο το απόγευμα θα διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του διπλού φονικού η εξ Ελλάδος καθηγήτρια Ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, την οποία έχουν καλέσει στην Κύπρο οι αρχές για να βοηθήσει στην διερεύνηση και εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Παράλληλα, η Αστυνομία αναμένεται να αποταθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος για τη διενέργεια δεύτερης μεταθανάτιας εξέτασης, επί των σορών του άτυχου ζεύγους.

Η δεύτερη νεκροτομή θα γίνει αργότερα το απόγευμα από τις Ελένη Αντωνίου και Χαρά Σπηλιοπούλου. Παρών θα είναι εκ μέρους της οικογένειας ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Στο μεταξύ, ο 15χρονος γιος του ζεύγους δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στους ανακρίτες που χειρίζονται την υπόθεση. Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι η όποια κατάθεση του ανήλικου, θα ληφθεί στην παρουσία ψυχολόγων.

Το τεκμήριο της Αστυνομίας και όσα λέει ο γιος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Παναγιώτης Δημόπουλος στην εκπομπή του Active, «Πρωινή Συχνότητα», η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Την Πέμπτη ο 15χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι είδε στο σπίτι δύο κουκουλοφόρους που του είπαν στα κυπριακά ότι «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μεν φοβάται και δεν θα τον πειράξουν. Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν.

Στη σκηνή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που άρχισαν έρευνες για να ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης της οικίας ούτε και ληστείας. Τα ευρήματα αυτά ανέτρεψαν τα όσα γνώριζαν μέχρι εκείνη την ώρα, οπόταν άρχισαν να ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα, πέραν αυτού της ληστείας μετά φόνου. Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σήμερα ή αργότερα, αναμένεται να επισκεφθούν συναδέλφους του 60χρονου καθώς και συμμαθητές ή φίλους του 15χρονου, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν κατά πόσο αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα.

Δεν ήταν έγκλημα της στιγμής

Στη σκηνή διενεργήθηκε την Πέμπτη αυτοψία από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η οποία ανέφερε πως πρόκειται για διπλή εγκληματική ενέργεια, με ιδίου τύπου τραύματα, προερχόμενα από τέμνον και νήσσον όργανο. Αργότερα έγιναν και οι νεκροτομές στις δύο σορούς. Τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνει μίσος από τον δράστη και φανερώνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έπιασε στον ύπνο το ζεύγος που το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να προσπαθήσουν να προστατευθούν, βάζοντας το δεξί τους χέρι που δέχθηκε από μια μαχαιριά. Στη συνέχεια ακολούθησε το μοιραίο αφού δεν υπάρχουν άλλα αμυντικά τραύματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος δέχθηκε μαχαιριές στην καρδιά και τους πνεύμονες και η σύζυγος του θλαστικό τραύμα της καρωτίδας.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλήξει σε κάποιο σενάριο. Σήμερα αναμένεται να γίνει σύσκεψη των ανακριτών για αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναμένεται ότι θα κληθεί να δώσει νέα κατάθεση ο 15χρονος.

ΠΗΓΗ: news247.gr/ philenews.com


NEWSLETTER