Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 11:00

Ο εισαγγελέας Κύπρου ζητά νέες καταθέσεις για το διπλό φονικό

Γράφτηκε από την

Δεύτερο «όχι» είπε η Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία για ολοκληρωμένη κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζευγαριού που δολοφονήθηκε άγρια στον Στρόβολο της Κύπρου, λόγω κάποιων κενών που παρατηρούνται στη συλλεγείσα μαρτυρία.

Κλιμάκιο ανακριτών της Αστυνομίας πήγε χθες στη Νομική Υπηρεσία για να ζητήσει το πράσινο φως ώστε να καλέσει για νέα, δεύτερη, πιο λεπτομερή, κατάθεση τον 15χρονο, ο οποίος ήταν το μοναδικό άτομο που βρισκόταν στο σπίτι όταν διαπράχθηκε το διπλό έγκλημα, με θύμα τον 60χρονο καθηγητή της Αγγλικής Σχολής Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com αρχικά οι ανακριτές ενημέρωσαν την εισαγγελέα της Δημοκρατίας Έλενα Κλεόπα και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Ενώπιον του κ. Κληρίδη τέθηκαν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, τα ευρήματα των ιατροδικαστών, τόσο από την αυτοψία στη σκηνή όσο και από τις δύο μεταθανάτιες εξετάσεις και ζήτησαν στην ουσία άδεια όπως καλέσουν τον νεαρό για κατάθεση.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα ότι οι ιατροδικαστές, δηλαδή η Ελένη Αντωνίου και η εξ Ελλάδος Χαρά Σπηλιοπούλου που εξέτασαν τη σκηνή και τις σορούς, συμφωνούν εν πολλοίς στα ευρήματά τους και στο τι πιθανόν να συνέβη εντός της οικίας στην οδό Ζαλόγγου. Όπως αφήνεται να νοηθεί, το μαχαίρι που σκότωσε το ζεύγος ήταν ένα, όπως πιθανόν ένας να ήταν και ο δράστης.

Μετά την ενημέρωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας εύλογα διερωτήθηκε αν λήφθηκαν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων, το επαγγελματικό τους περιβάλλον, τους συμμαθητές του 15χρονου κ.ά.

Όταν πήρε αρνητική απάντηση ο Κώστας Κληρίδης διερωτήθηκε στην ουσία πώς μπορεί να κληθεί για κατάθεση ο γιος του ζεύγους όταν δεν έχουν μια πλήρη εικόνα από το περιβάλλον της οικογένειας (επαγγελματικό και οικογενειακό).

Σε δήλωσή του στον Φιλελεύθερο ο κ. Κληρίδης αρκέστηκε να πει ότι «ενημερωθήκαμε για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα, το οποίο θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς».

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι υπάρχουν καίρια ζητήματα που δεν έχουν διερευνηθεί από τους ανακριτές είναι το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κατάθεση από την πιο στενή συγγενή των θυμάτων, τη θεία του 15χρονου.

Επίσης ένα στοιχείο που οδήγησε στην αρνητική απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα είναι το γεγονός ότι δεν έχει ζητηθεί η αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων τόσο των θυμάτων όσο και του 15χρονου, για να φανεί κατά πόσον υπήρξαν απειλές από τρίτους.