Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 15:20

Σιγκαπούρη: Πέθανε η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε σε τροπική χώρα

Γράφτηκε από την

Τον θάνατο της πρώτης πολικής αρκούδας που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε τροπικό νησί θρηνεί σήμερα η Σιγκαπούρη.

Το 27χρονο αρσενικό ζώο έδινε μάχη επί πέντε χρόνια έχοντας σοβαρά προβλήματα λόγω γηρατειών. Έπασχε από αρθρίτιδα, λοιμώξεις στ' αυτιά, είχε προβλήματα στα δόντια, ενώ το τελευταίο καιρό η γούνα του είχε πάρει πράσινη απόχρωση λόγω των πόνων που οφείλονταν στο γήρας.

Οι ειδικοί του Ζωολογικού Κήπου όπου ζούσε η αρσενική αρκούδα Ινούκα λένε ότι παρότι θα ήθελαν όσο τίποτε άλλο να την κρατήσουν στη ζωή, παραδέχονται ότι το καλύτερο γι' αυτήν ήταν να απελευθερωθεί από τους πόνους. Ο θάνατός του ζώου προκάλεσε πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εκκλήσεις να επιτραπεί στον Ινούκα να ζήσει στο φυσικό του περιβάλλον πλήθυναν μόλις ο επικεφαλής του ζωολογικού πάρκου ανακοίνωσε ότι η αρκούδα, η ηλικία της οποίας αντιστοιχεί σε 70 ανθρώπινα χρόνια, ήταν άρρωστη.

Η πολική αρκούδα γεννήθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων το 1990 και οι γονείς Νανούκ και Σέμπα έφθασαν στη Σιγκαπούρη το 1978 από τον Καναδά και τη Γερμανία αντίστοιχα. Ο πατέρας του ζώου, Νανούκ, πέθανε το 1995 στα 18 του χρόνια ενώ η μητέρα του, Σέμπα, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 35 χρόνων το 2012. Οι αρκούδες που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής από 15 έως 18 χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ