Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 13:39

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Δείγμα DNA συνδέει τον 33χρονο με το έγκλημα

Γράφτηκε από την
Διπλό φονικό στην Κύπρο: Δείγμα DNA συνδέει τον 33χρονο με το έγκλημα

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο 33χρονος οδηγείται ενώπιον Δικαιοσύνης μετά από σχετική μαρτυρία που εξασφαλίστηκε

Ο 33χρονος που προσήχθη ως ύποπτος για το διπλό φονικό στην Κύπρο, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο 33χρονος οδηγείται ενώπιον Δικαιοσύνης μετά από σχετική μαρτυρία που εξασφαλίστηκε.

Η Αστυνομία, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, "απαντά με έργο στις φήμες, γνωρίζει πώς ενεργεί και πώς πράττει. Εργάζεται μεθοδικά και προσεκτικά για εξιχνίαση του εγκλήματος".

Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, "διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα και υπάρχουν εύλογες υποψίες για τον ύποπτο και την σύνδεσή του με τα αδικήματα. Αναφέρθηκε ότι θεάθηκε να κινείται ύποπτα το επίμαχο βράδυ και να κρατά αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή και δεν ανήκαν στο ζεύγος", όπως μεταδίδει το sigmalive.

Εν συνεχεία, ανακοινώθηκε 8ημερη κράτηση του 33χρονου. Ο ύποπτος δεν έφερε ενστάσεις ως προς την 8ημερη προσωποκράτησή του. Στη σκηνή βρέθηκε ζευγάρι παπούτσια με τον 33χρονο να παραδέχεται ότι είναι δικά του. Ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγματα dna με δύο τεκμήρια στη σκηνή του εγκλήματος, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, ληστεία, απαγωγή, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών οργάνων και αυτουργία.

Συνολικά έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις και αναμένονται ακόμη 90 καταθέσεις από Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Η μαρτυρία του 15χρονου

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, το βράδυ του φόνου, ο 15χρονος γιος του ζεύγους μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε ότι δύο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του και τον κλείδωσαν στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε, στις 10:30 το βράδυ, ξάπλωσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια όπως είπε, "άκουσε το κλάμα της μητέρας του, αλλά νόμισε ότι ήταν όνειρο. Ο δράστης τον ξύπνησε και του είπε να ανοίξει στον δεύτερο δράστ. Πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη". Όπως περιέγραψε ο ανήλικος, επρόκειτο για άντρα λεπτό, ύψους 1,70 με λεπτά χαρακτηριστικα.

Όπως είπε στους ανακριτές, κατάφερε να βγει από το κελλάρι αφαιρώντας φυλαράκια. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του, είδε τον πατέρα του στο πάτωμα και τη μητέρα του στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, έγινε παραβίαση στο παράθυρο της κουζίνας και πως από το σπίτι, έλειπε το πορτοφόλι του άντρα, με μετρητά και τις κάρτες του.

Εντοπίστηκαν ακόμη, μώλωπες στον αριστερό μηρό της θανούσας και εκχυμώσεις στον αριστερό ώμο.

Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο ένας δράστης είχε γένια. Το ίδιο βράδυ ο ύποπτος θεάθηκε στην περιοχή και είχε μαζί του δύο αντικείμενα. Αμέσως έγινε έρευνα στην οικία του, χωρίς να εντοπιστεί το οτιδήποτε.

Ανακρινόμενος, ο 33χρονος είπε πως ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο. Αυτό που έγινε, είπε, σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες.

Ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγμα DNA σε δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Στη σκηνή εντοπίστηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία ο 33χρονος παραδέχθηκε προφορικά, ότι ανήκουν στον ίδιο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, οι Αρχές αναζητούν και δεύτερο πρόσωπο που εικάζεται ότι είναι συνεργάτης του, ενώ θα γίνει αναγνωριστική κατάθεση προσώπων στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος.

ΠΗΓΗ: news247.gr


NEWSLETTER