Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:55

Και επίσημα κατηγορούμενος ο "δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ"

Γράφτηκε από την
Και επίσημα κατηγορούμενος ο "δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ"

Η αστυνομία εντόπισε τον "δολοφόνο του Γκόλντεν Στέιτ" μέσω γενεαλογικών ιστότοπων

Απαγγέλθηκαν σήμερα επισήμως κατηγορίες για φόνους εκ προμελέτης στον Τζόζεφ Ντι Άντζελο, που πιστεύεται ότι είναι ο "δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ", ο οποίος είχε τρομοκρατήσει την Καλιφόρνια τις δεκαετίες του '70 και του '80.

Ο 72χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι του στο Σίτρους Χάιτς και τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας του Σακραμέντο, παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Ο δικαστής του ανέγνωσε τις κατηγορίες που του απήγγειλε σε σχέση με τον φόνο το 1978 της Κέιτι και του Μπράιαν Ματζιόρε στο Ράντσο Κόρντοβα, κοντά στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

"Έχετε δικηγόρο κ. Ντι Άντζελο, μπορείτε να πληρώσετε έναν ή θέλετε να διορίσουμε εμείς;", τον ρώτησε ο δικαστής.

Ο κατηγορούμενος απάντησε κάτι που δεν έγινε κατανοητό και ο δικαστής τον ρώτησε αν δεν κατάλαβε την ερώτηση. Τότε ο Ντι Άντζελο του είπε : "Έχω δικηγόρο".

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Ο Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο κατηγορείται και σε άλλες έξι υποθέσεις φόνων που διαπράχθηκαν στις Όραντζ και Βεντούρα, στη νότια Καλιφόρνια. Οι αρχές τον υποπτεύονται για συνολικά 12 φόνους, περίπου 50 βιασμούς και όπως υπολογίζεται 120 διαρρήξεις.

Αφού κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης επί περισσότερο από σαράντα χρόνια, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε μερικές ημέρες χάρη σε δείγματα που πήραν από το DNA του, τα οποία συνέκριναν με τα προφίλ που υπήρχαν στη βάση δεδομένων ενός γενεαλογικού ιστοτόπου, του GEDmatch.

Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους πελάτες της σε ανακοίνωσή της ότι μολονότι ο ιστότοπός της ασχολείται με γενεαλογικές έρευνες, το DNA τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να "εντοπιστούν συγγενείς τους που έχουν διαπράξει εγκλήματα ή έχουν υπάρξει θύματα" και ότι θα έπρεπε να σβήσουν το προφίλ τους αν είχαν ανησυχίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP


NEWSLETTER