Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 10:59

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στο Δικαστήριο οι 2 συλληφθέντες -Τα ρίχνει στον αδερφό του ο 33χρονος

Γράφτηκε από την
Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στο Δικαστήριο οι 2 συλληφθέντες -Τα ρίχνει στον αδερφό του ο 33χρονος

Νέα συνταρακτικά στοιχεία λέχθηκαν στο Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια προσαγωγής των δύο συλληφθέντων, σχετικά με την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, που διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου στην οικία τους στον Στρόβολο.

Το Δικαστήριο έγκρινε αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου, όπως και της 22χρονης συμβίας του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εντοπιστεί και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο και ένα ξίφος, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα, τύπου Bob Marley. Εντοπίστηκαν ακόμη, σημειώσεις στο όχημα του 33χρονου.

O 23χρονος είπε πάντως στο Δικαστήριο, ότι ο αδερφός του λέει ψέματα.

Την ίδια ώρα, θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις DNA για τα τεκμήρια στη σκηνή, όπως και νέα αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος.

Αναλυτικά τα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο:

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, από τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Κουμέτος Κουμέτου, υπάρχει εύλογη υποψία ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης της ληστείας, διάρρηξης και κατοχής επιθετικού όπλου.

Οι δύο συλληφθέντες παρουσιάστηκαν χωρίς δικηγόρο. Στη συνέχεια ο κ. Κουμέτου εξιστόρησε τα γεγονότα της νύχτας της 18ης Απριλίου.

Όπως είπε, έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον 33χρονο και διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες στα χέρια που έγιναν μερικές ημέρες πριν.

Όπως τόνισε ο κ. Κουμέτου, στις 26 Απριλίου έγινε έρευνα στο όχημα του 33χρονου, όπου υπήρχαν σημειώσεις όπου έγραφαν και οι δεύτεροι ύποπτοι.

Στις 27 Απριλίου, ο 33χρονος κατονόμασε τον ετεροθαλή αδελφό του και οδήγησε την αστυνομία στον χώρο που είχαν κρύψει το μαχαίρι και τα ρούχα.

Σύμφωνα με τον 33χρονο, ο αδερφός του, του είπε «εσκότωσα τους και τους δύο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουμέτου ανέφερε πως βρέθηκε DNA της ύποπτης στο ρόπαλο και τα παπούτσια. Η ίδια απάντησε: «δεν έκανα κάτι εγώ» kαι προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

O 33χρονος αρνείται ανάμιξη και κατονομάζει τον αδελφό τους ως τον δολοφόνο.

Στον 23χρονο ύποπτο εντοπίστηκαν μώλωπες και στην 22χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, οι οποίες χρονολογούνται 3-4 ημερών, ειπώθηκε στο Δικαστήριο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Κουμέτου, θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις DNA για τα τεκμήρια στη σκηνή, όπως και νέα αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος.

Από τους δύο υπόπτους, είπε, δεν λήφθηκε ακόμη κατάθεση.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος ανέφερε στο Δικαστήριο: «O αδελφός μου είπε ψέματα», ενώ δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε επίσης, ένα ξίφος, πάνω στο οποίο βρέθηκε το DNA της 22χρονης, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι το πήρε απλά για να το επεξεργαστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμέτου στο Δικαστήριο, η Αστυνομία ψάχνει μία κουκούλα, τύπου Bob Marley.

«Προκύπτει εύλογη υποψία ότι οι ύποπτοι ενέχονται στα αδικήματα. «Οι υποψίες είναι εύλογες κι ειλικρινής» λέει η δικαστής.

Τέλος, η δικαστής έγκρινε το αίτημα για 8ημερη προσωποκράτηση των δύο υπόπτων, προσθέτοντας πως εάν οι ανακρίσεις τελειώσουν νωρίτερα τότε οι ύποπτοι να αφεθούν ελεύθεροι.

Η κατάθεση του 33χρονου που οδήγησε στις νέες συλλήψεις

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Παρασκευή στους ανακριτές της υπόθεσης ο 33χρονος κατονόμασε τον αδελφό του ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους, ενώ ενέπλεξε στην υπόθεση και την συμβία του.

Μετά από υπόδειξη του 33χρονου, η Αστυνομία εντόπισε σε χώρο στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά μαχαίρι που εικάζεται ότι πρόκειται για το φονικό όπλο καθώς και ρούχα που φέρουν κηλίδες αίματος, για τα οποία υποστηρίζει ότι είναι μεν δικά του αλλά το βράδυ του φόνου τα φορούσε ο αδελφός του.

Όλα τα ανευρεθέντα μεταφέρθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

 

ΠΗΓΗ: philenews.com


NEWSLETTER