Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 11:46

Το ISIS δημοσίευσε βίντεο με εκτέλεση δύο δικηγόρων

Γράφτηκε από την
Το ISIS δημοσίευσε βίντεο με εκτέλεση δύο δικηγόρων

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε βίντεο με εκτέλεση «δύο δικηγόρων, δικαστικών αντιπροσώπων» των επικείμενων εκλογών του Ιράκ

Το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, το πρακτορείο Amaq, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που εμφανίζει δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης να εκτελούν «δύο δικηγόρους», δικαστικούς αντιπροσώπους στις ιρακινές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εκτέλεση έγινε στην πόλη αλ Ταρμίγια, στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν, βόρεια της Βαγδάτης.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα στο Ιράκ, στη διάρκεια των εκλογών και πως οποιοσδήποτε συμμετέχει στη ψηφοφορία θα θεωρηθεί άπιστος.

Με ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Απρίλιου, ο εκπρόσωπος του ΙΚ κατηγόρησε την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ ότι λειτουργεί ως πληρεξούσιος (proxy) του Ιράν και προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε κατεβεί ως υποψήφιος ή ψηφίσει στις εκλογές της 12ης Μαΐου θα αποτελεί στόχος.

Ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι τα εκλογικά τμήματα προστατεύονται επαρκώς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακήρυξε τον Δεκέμβριο την νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας το 2014.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


NEWSLETTER