Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:42

Τι απέγινε το δέντρο που φύτεψαν Τραμπ και Μακρόν;

Γράφτηκε από την
Τι απέγινε το δέντρο που φύτεψαν Τραμπ και Μακρόν;

Μα πού πήγε το δέντρο που φύτεψαν ο Τραμπ και ο Μακρόν στον κήπο του Λευκού Οίκου; Μπήκε σε καραντίνα φυσικά...

Η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν με τα φτυάρια στα χέρια έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πριν από μια εβδομάδα, στην αρχή της επίσκεψής του με τιμές αρχηγού κράτους στην Ουάσινγκτον, ο Μακρόν επισκέφθηκε με τον Τραμπ τους κήπους του Λευκού Οίκου για να ρίξει υπό το βλέμμα των πρώτων κυριών των ΗΠΑ και της Γαλλίας λίγο χώμα στις ρίζες μιας μικρής βελανιδιάς.

Η πράξη αυτή ήταν άκρως συμβολική: το δεντράκι προερχόταν από το δάσος Μπελό στη βόρεια Γαλλία όπου περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχη κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μερικές μέρες αργότερα, η βελανιδιά είχε εξαφανιστεί από τον Λευκό Οίκο.

Πολλές ήταν οι εικασίες που έγιναν στη συνέχεια έως ότου η Γαλλία δώσει την απάντηση ότι το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας μπήκε σε καραντίνα.

"Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ", εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ο Ζεράρ Αρό, πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ. "Θα ξαναφυτευτεί μετά", πρόσθεσε.

Όμως από τη στιγμή που το δέντρο είχε ήδη φυτευτεί, η καραντίνα δεν ήρθε κατόπιν εορτής; διερωτήθηκε ένας αναγνώστης του μηνύματος αυτού στο Twitter, για να πάρει γρήγορα την απάντηση του Γάλλου διπλωμάτη ότι οι ρίζες του δέντρου είχαν απομονωθεί προσεκτικά με πλαστικό και δεν ήρθαν σε επαφή με το χώμα στους κήπους του Λευκού Οίκου.

Εξάλλου αξιωματούχος του γραφείου του Μακρόν έσπευσε να τονίσει ότι "επρόκειτο για ειδική χάρη που έκανε ο Τραμπ στη Γαλλία το να καταστεί δυνατό να φυτευτεί το δέντρο την ημέρα της επίσκεψης του (Γάλλου) προέδρου".

"Από τότε το δέντρο ξαναμπήκε σε καραντίνα και πολύ σύντομα θα ξαναφυτευτεί στους κήπους του Λευκού Οίκου", πρόσθεσε για να καταλήξει: "Μην ανησυχείτε, το δέντρο είναι πολύ καλά".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER