Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 14:40

Ισραηλινοί και αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τον Μ. Αμπάς για αντισημιτικές δηλώσεις

Γράφτηκε από την

Αμερικανοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι καταδίκασαν σήμερα τη δήλωση του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος υποστήριξε πως ο κοινωνικός ρόλος των εβραίων, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, και όχι ο αντισημιτισμός βρισκόταν στη ρίζα των σφαγών του παρελθόντος.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τον Αμπάς για αντισημιτισμό και άρνηση του Ολοκαυτώματος.

«Φαίνεται πως όταν γίνεσαι μια φορά αρνητής του Ολοκαυτώματος, είσαι για πάντα αρνητής του Ολοκαυτώματος», έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter. «Καλώ τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τον σοβαρό αντισημιτισμό του Αμπού Μάζεν (Αμπάς), που θα έπρεπε από καιρό να έχει εξαφανιστεί απ' αυτόν τον κόσμο».

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν κατηγόρησε εξάλλου τον Αμπάς ότι «υποθάλπει το θρησκευτικό και αντισημιτικό μίσος εναντίον του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ» ενώ ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν, που είναι και ο ίδιος εβραίος, δήλωσε πως ο Αμπάς «έπεσε χαμηλότερα παρά ποτέ».

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, που έχει ήδη κατηγορηθεί στο παρελθόν από το Ισράηλ για αντισημιτισμό, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας σε πολιτική συγκέντρωση στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πως οι δραστηριότητες των εβραίων στον τραπεζικό τομέα είχαν προκαλέσει την εχθρότητα απέναντί τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ