Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:30

Νότια Αφρική: Λιοντάρι επιτέθηκε στον άνδρα που το ανέθρεψε (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νότια Αφρική: Λιοντάρι επιτέθηκε στον άνδρα που το ανέθρεψε (Βίντεο)

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας Βρετανός, ιδιοκτήτης πάρκου άγριας ζωής στη Νότια Αφρική, ο οποίος δέχθηκε τη Δευτέρα επίθεση από ένα λιοντάρι, το οποίο είχε μεγαλώσει από τότε που ήταν μικρό.

Ο 67χρονος Mike Hodge τραυματίστηκε στον λαιμό και το σαγόνι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που έγινε στο Marakele Animal Sanctuary στην επαρχία Λιμπόπο.

Στο βίντεο φαίνεται ο Hodge να δέχεται την επίθεση από το μεγάλο αιλουροειδές, την ώρα που επιχειρούσε να βγει από τον χώρο όπου ζούσε. Τελικά το λιοντάρι τον βούτηξε από τον λαιμό και την πλάτη και φαίνεται να τον σέρνει προς τους θάμνους.

Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί.

Ο Hodge, όπως γράφει η εφημερίδα Independent, είχε μπει στον χώρο του λιονταριού αναζητώντας την πηγή μιας δυσάρεστης μυρωδιάς, που έδειχνε να ενοχλεί το ζώο.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένος. Το λιοντάρι θανατώθηκε μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας Hodge, το περιστατικό συνέβη την ώρα της ξενάγησης τουριστών στον χώρο. Στην ανακοίνωση των συγγενών τονίζεται πως ο άνδρας γνώριζε τους κινδύνους του να εργάζεται τόσο κοντά στην άγρια ζωή, αλλά αυτή παρέμενε το πάθος του.

Η οικογένεια δήλωνε συντετριμμένη και για τη θανάτωση του λιονταριού, το οποίο είχαν αναθρέψει από όταν ήταν πολύ μικρό.

Ο Hodge ίδρυσε το εν λόγω καταφύγιο με τη σύζυγό του το 1999, προσφέροντας στους επισκέπτες ξενάγηση ανάμεσα σε λιοντάρια μέσα σε όχημα- κλουβί.

Πηγή: newsbeast


NEWSLETTER