Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 13:00

Τοπικές εκλογές στην Αγγλία

Γράφτηκε από την
Τοπικές εκλογές στην Αγγλία

Οι Αγγλοι ψηφίζουν σήμερα στις τοπικές εκλογές για την ανανέωση περισσότερων των 4.300 εδρών σε 150 τοπικά συμβούλια στην Αγγλία και κυρίως στις μεγάλες πόλεις, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λιντς και το Νιουκάστλ, σε μία ψηφοφορία που θεωρείται τεστ για τη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, η οποία εμφανίζεται διαιρεμένη και αποδυναμωμένη λιγότερο από έναν χρόνο πριν από το Brexit.

Οι τοπικές εκλογές είναι η πρώτη ψηφοφορία μετά τις βουλευτικές του Ιουνίου 2017, που κόστισαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Τερέζα Μέι και ενίσχυσαν το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ψηφοφορία στο Λονδίνο, όπου οι Εργατικοί φιλοδοξούν να αποσπάσουν από τους Τόρις κατά παράδοσιν συντηρητικά διαμερίσματα, όπως το Γουέστμινστερ και το Γουάντσγουορθ.

Το Brexit βρίσκεται επίσης στο φόντο αυτών των εκλογών, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, αλλά και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι, έχουν προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και τους ευρωπαίους μετανάστες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER