Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 15:17

Νέτα Μπαρζιλάι: Η ζωή της νικήτριας της Eurovision

Γράφτηκε από την

Έκανε την Ευρώπη να μιλά για εκείνη, θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή φαβορί και σήμερα κρατά στα χέρια της το βραβείο της νικήτριας της 63ης διοργάνωσης της Eurovision. Η Νέτα Μπαρζιλάι, η εκπρόσωπος του Ισραήλ με το κομμάτι «Toy», ξεχώρισε και κατάφερε να περάσει μηνύματα ζωής και διαφορετικότητας.

Το τραγούδι αναφέρεται στο κίνημα #MeToo, κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και στη διαφορετικότητα, ενώ η ίδια έχει δηλώσει στο BBC: «Όταν είσαι διαφορετικός και όταν είσαι παχύς, δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;… Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν φωνή. Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του».

H ίδια, μάλιστα, είχε αναφερθεί και στην απόρριψη που είχε δεχτεί: «Δεν ήμουν δημοφιλές παιδί, ήμουν ένα κορίτσι με δραματική αντίληψη των πραγμάτων και παράλληλα ευαίσθητη. Είχα την ψυχή ενός καλλιτέχνη χωρίς προσδοκίες. Δεν ήθελα να διαφέρω, να είμαι περίεργη ή ξεχωριστή. Ήθελα να φοράω ρούχα όπως όλοι οι άλλοι, να μιλάω όπως όλοι οι άλλοι, να νιώθω όπως όλοι οι άλλοι. Όμως, τίποτα δεν ήταν για μένα ίδιο με τους άλλους. Ο κόσμος όταν παρατηρεί κάτι διαφορετικό ή περίεργο σε κάποιον, τότε φοβάται, απομακρύνεται από αυτόν… Τώρα θέλω να πως σε όλους κυνηγήστε τα όνειρά σας, η ζωή είναι σύντομη».

H καλλιτεχνική της πορεία

Η μεγάλη νικήτρια είναι γεννημένη στις 22 Ιανουαρίους του 1993 και σε νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στην Νιγηρία, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια προτού επιστρέψει στο Ισραήλ. Πριν την υποχρεωτική στρατολόγησή της, συμμετείχε έναν χρόνο στο εθελοντικό πρόγραμμα των παραστρατιωτικών ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και πραγματοποίησε την στρατιωτική της θητεία στο ισραηλινό ναυτικό. Ήταν η στιγμή που άρχισε να σκέφτεται την πορεία της στο τραγούδι.

«Όταν ήμουν 18 ετών, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, παρακολούθησα ένα βίντεο από τον Kimbra, ένα καταπλητικό καλλιτέχνη και αυθεντία στο looping. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα looper. Αποταμίευσα αρκετά χρήματα, εργαζόμενη ως σερβιτόρα, και κατάφερα να το αποκτήσω» έχει αναφέρει.

Για κάποια χρόνια, η τραγουδίστρια έβλεπε το «The Next Star», όμως, δεν τολμούσε να πάρει μέρος στις οντισιόν. Ήρθε η στιγμή που αποφάσισε ότι έχει να μοιραστεί πράγματα με τους ανθρώπους και έκανε το βήμα. Η ταλαντούχος ερμηνεύτρια πέρασε με επιτυχία τις οντισιόν και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό της 13ης Φεβρουαρίου 2018, όπου και στέφθηκε νικήτρια.

Η επόμενη αναγνώριση, διεθνών προδιαγραφών αυτή τη φορά, ήρθε με την Eurovision, ενώ μέσα στα σχέδια της είναι να δημοσιεύσει δικά της original κομμάτια και ήδη δουλεύει σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση με τον παραγωγό της.

ΠΗΓΗ: Reader.gr