Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 08:11

Σχέδιο επίθεσης στον Ερντογάν ανακάλυψαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας

Γράφτηκε από την
Σχέδιο επίθεσης στον Ερντογάν ανακάλυψαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας αλλά και βαλκανικών χωρών μετά τις πληροφορίες περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πληροφορία αποκαλύφθηκε μία ημέρα πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη Βοσνία, σήμερα. Τούρκοι που ζουν στη χώρα έδωσαν την πληροφορία στην τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που ανησυχούν» διότι «έχουμε έναν τόσο ισχυρό ηγέτη» και αυτός είναι ο λόγος που «θέλουν να τον δολοφονήσουν», ωστόσο «ο πρόεδρός μας δεν είναι κάποιος που θα φοβηθεί εξαιτίας τέτοιων απειλών και θα αλλάξει πολιτική» και «όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα είναι ανόητοι».

Ο Ερντογάν έγινε πρόεδρος της Τουρκίας το 2014, έπειτα από 11 χρόνια στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Προώθησε αναθεώρηση του Συντάγματος για τη μετατροπή του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας σε προεδρικό. Διεκδικεί την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Τουρκίας στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.


NEWSLETTER