Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:11

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Ρέτζι Λούκας, παραγωγός επιτυχιών της Μαντόνα

Γράφτηκε από την
Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Ρέτζι Λούκας, παραγωγός επιτυχιών της Μαντόνα

Ο κιθαρίστας της τζαζ, Ρέτζι Λούκας (Reggie Lucas), παραγωγός μερικών από των πρώτων επιτυχιών της Μαντόνα (Madonna), πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων.

Ο Λούκας, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία, όταν ο Μάιλς Ντέιβις του ζήτησε προσωπικά να γίνει κιθαρίστας του στην ηλικία των 18 ετών.

«Ήταν πραγματικά απλό», δήλωσε αργότερα ο Ρέτζι Λούκας στο περιοδικό «The Fader» για την ένταξή του στον κύκλο του Ντέιβις.

«"Θέλεις να είσαι στο συγκρότημά μου, ***", μου είχε είπε ο Ντέιβις. Και είπα αμέσως ναι», είχε δηλώσει ο Λούκας.

Εκείνη την περίοδο που ήταν στο συγκρότημα συνάντησε τον συνεργάτη του James Mtume, με τον οποίο έκαναν την παραγωγή πολλών τραγουδιών για καλλιτέχνες όπως η Roberta Flack και η Stephanie Mills. Με τη Mills κέρδισαν τα βραβεία Grammy καλύτερου R&B τραγουδιού και καλύτερης ερμηνείας R&B το 1981 για το «Never Knew Love Like This Before».

Όμως οι πιο μεγάλες επιτυχίες του ήρθαν το 1983 όταν έγινε συμπαραγωγός του πρώτου και ομότιτλου άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας - τραγουδοποιού Μαντόνα.

Τα «Lucky Star», «Borderline» και «Burning Up» έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.

«Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με τις τέχνες έχουν την τάση να παίρνουν τον εαυτό τους υπερβολικά σοβαρά» είχε δηλώσει την περίοδο που κυκλοφόρησε το άλμπουμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER