Δευτέρα, 28 Μαϊος 2018 22:20

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ανησυχεί για τον πύραυλο «Bora» της Τουρκίας

Γράφτηκε από την

Τουρκικά ΜΜΕ επιδόθηκαν σε προπαγάνδα, συγκρίνοντας τα οπλικά συστήματα Ελλάδας και Τουρκίας, δίνοντας έμφαση στον πύραυλο Bora, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη ανωτερότητα της Αγκυρας.

«Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως την Ελλάδα», αναφέρει η ιστοσελίδα Star, ενώ παρόμοιο δημοσίευμα φιλοξενεί και η Aksam. «Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία. Η προσπάθειά της να βελτιώσει το πολεμικό ναυτικό της οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αντιμέτωπη με το τουρκικό. Οι χερσαίες τουρκικές δυνάμεις δεν συγκρίνονται με τις ελληνικές», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
 
Σε ό,τι αφορά τον πύραυλο Bora, αναφέρεται ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το συγκεκριμένο όπλο των Τούρκων. «Εχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα, ενώ με αναβάθμιση μπορεί να αυξηθεί στα 700 χιλιόμετρα. Η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών», συνεχίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πύραυλο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τον Bora.

Πηγή: iefimerida