Δευτέρα, 28 Μαϊος 2018 22:51

Η Μέρκελ σχολίασε τις εξελίξεις στην Ιταλία κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα

Γράφτηκε από την
Η Μέρκελ σχολίασε τις εξελίξεις στην Ιταλία κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα

Ιδιαίτερες αναφορές στα αρχικά στάδια της συνεργασίας της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επεφύλασσε η πρώτη αντίδραση της Αγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε μεν ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση συνασπισμού προκύψει στην Ιταλία, επισημαίνοντας όμως πως όλες οι συζητήσεις για την οικονομική πολιτική θα πρέπει να γίνονται εντός των κανόνων που διέπουν την ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ιταλία, η Αγκελα Μέρκελ είπε: «Πρέπει να μιλάμε με κάθε κυβέρνηση αλλά έχουμε αρχές στην ευρωζώνη και φυσικά θα υπάρξουν δύσκολες ερωτήσεις».

Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί με τις εξελίξεις αυτές, η Μέρκελ φάνηκε να τις παραλληλίζει με την κατάσταση που αντιμετώπισε κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Κοιτάξτε, όταν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, υπήρχαν πολλά ερωτηματικά στο τραπέζι. Μιλήσαμε μεταξύ μας πολλά - πολλά βράδια, αλλά μαζί καταφέραμε κάτι. Αλλά πρέπει να κάνουμε αυτή τη δουλειά, από τη στιγμή που η Ιταλία είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ από το βήμα συνεδρίου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Πηγή: kathimerini


NEWSLETTER