Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 11:20

ΗΠΑ: Ενας 35χρονος αθλητής του ράγκμπι υποψήφιος για το Κογκρέσο

Γράφτηκε από την
ΗΠΑ: Ενας 35χρονος αθλητής του ράγκμπι υποψήφιος για το Κογκρέσο

Ο 35χρονος Κόλιν ‘Ολρεντ πρώην παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας σε 20 και πλέον σπουδαστές-εθελοντές, στον δεύτερο όροφο ενός εστιατορίου στο Ντάλας.

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους νεαρούς υποστηρικτές του, αναγνώρισε ότι κάνουν περισσότερα από το να τρώνε τοστ με αβοκάντο και ν’ ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “ Οι άνθρωποι νομίζουν ότι κάνετε μόνο παράπονα κι αναρτήσεις στο Twitter. Ωστόσο, εσείς είστε η ζωντανή απόδειξη ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Είστε η καλύτερη ομάδα του κόμματος,” είπε ο Όλρεντ, σύμφωνα με το “ Politico.”

Ο Όλρεντ, είναι ένας από τους νεότερους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος για την Βουλή των Αντιπροσώπων στο Χιούστον, ενώ στοχεύει να εμπνεύσει και να προσελκύσει έναν μεγάλο αριθμό ψήφων από τους σημερινούς 18άρηδες (millennial voters) στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Από την άλλη μεριά, τα ποσοστά των νέων ανθρώπων που ψηφίζουν σημειώνουν μείωση, επίσημα.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα στοχεύει πολιτικά στην προσέλκυση νέων ψηφοφόρων, καθώς τουλάχιστον 20 από τους υποψηφίους του σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, είναι άτομα νεαρής ηλικίας, επιχειρώντας μία τάση ουσιαστικής αλλαγής, στα ηλικιακά δεδομένα τόσο των ψηφοφόρων, όσο και των υποψηφίων.

“ Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον προεκλογικό αγώνα που να προσεγγίζει τον αριθμό των σημερινών νεαρών σε ηλικία υποψηφίων,” δήλωσε ο Ίαν Ρούσελ που είναι σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής στην Επιτροπή Προεκλογικού Αγώνα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. “ Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι νεαροί υποψήφιοι έχουν μία καλή πιθανότητα νίκης, ενώ συγκεντρώνουν χρήματα και διεξάγουν επαγγελματικές προεκλογικές εκστρατείες,” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κατά την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, στην σύνθεση του 115ου Κογκρέσου των ΗΠΑ, η μέση ηλικία των μελών είναι τα 58 έτη για την Βουλή των Αντιπροσώπων και περίπου τα 62 έτη για την Γερουσία. Πρόκειται για μία σύνθεση από τις ηλικιακά γηραιότερες για το Κογκρέσο κατά την πρόσφατη πολιτική ιστορία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας αναφοράς που συνέταξε η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου.

Το νεότερο σε ηλικία μέλος του Κογκρέσου είναι η Ελίζ Στέφανικ που εκλέγεται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νέα Υόρκη για την Βουλή των Αντιπροσώπων και η οποία γίνεται 34 ετών τον Ιούλιο. Η ίδια, ήταν 30 ετών όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά. Δεν υπάρχει κάποια γυναίκα που να έχει εκλεγεί στο Κογκρέσο σε ηλικία 20 ετών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER