Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 11:31

O Μόργκαν Φρίμαν απειλεί με μηνύσεις το CNN

Γράφτηκε από την
O Μόργκαν Φρίμαν απειλεί με μηνύσεις το CNN

O Μόργκαν Φρίμαν περνάει στην αντεπίθεση και απειλεί με μηνύσεις το CNN. Το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο κατηγόρησε τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά οκτώ γυναίκες στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Τώρα ο 80χρονος Φρίμαν και η ομάδα των δικηγόρων του ζητούν από το CNN να ανακαλέσει και να μαζέψει το θέμα. Στους ισχυρισμούς του ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι έχει βίντεο που αποδεικνύει ότι δεν παρενόχλησε καμία γυναίκα και η ατάκα «θα ήθελα να ήσουν εκεί» προορίζονταν για τον συνάδελφο και συμπρωταγωνιστή του Μάικλ Κέιν.

Ο Φρίμαν στην επιστολή που έχει στείλει στο CNN λέει ότι ποτέ δεν παρενόχλησε την δημοσιογράφο Chloe Melas και επισημαίνει ότι το επίμαχο βίντεο απευθύνονταν στον Κέιν.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους άλλους ισχυρισμούς της Melas, αλλά στην επιστολή δεν επισημαίνεται ότι οι δύο μόνο γυναίκες που κατονομάζονται στην έκθεση διαφωνούν με την ιστορία.

Η Τάιρα Μάρτιν δήλωσε ότι τα σχόλιά της ήταν ψευδή και δεν κατηγόρησε ποτέ τον Φρίμαν για ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ η Λόρι Μακρέιρι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του CNN.

Οι δικηγόροι του Φρίμαν υποστηρίζουν ότι η Melas μπορεί να είχε κίνητρο ή να το έκανε από ρατσισμό ή για να προωθήσει την καριέρα της και να γίνει γνωστή μέσα από όλη αυτή την ιστορία.

Μέχρι στιγμής πάντως το CNN δεν έχει τοποθετηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα το CNN αποκάλυψε πως οκτώ γυναίκες κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Συνολικά 16 άνθρωποι μίλησαν στο CNN για τον Φρίμαν, εκ των οποίων οι οκτώ ανέφεραν ότι ήταν θύματα παρενόχλησης, ενώ άλλες έκαναν λόγο για απρεπή συμπεριφορά του.

Όλοι περιέγραψαν ένα πρότυπο ανάρμοστης συμπεριφοράς του Φρίμαν στα γυρίσματα, την ώρα μάλιστα που προωθούσε τις ταινίες του, αλλά και την εταιρεία παραγωγής του, την Revelations Entertainment.

Μέσα στο περιβάλλον της Revelations Entertainment περιέγραψαν περιστατικά παρενοχλήσεων και μάλιστα με τη συνιδρύτρια της εταιρείας του Lori McCreary και άλλη μία γυναίκα, η οποία ήταν στόχος ταπεινωτικών σχολίων από τον ηθοποιό, δημοσίως.

Τέσσερις άνθρωποι που εργάζονταν στις παραγωγές με τον Μόργκαν Φρίμαν τα τελευταία δέκα χρόνια, υπογράμμισαν ότι επανειλημμένα συμπεριφερόταν στις γυναίκες με τρόπο που τις έκανε να νιώθουν άβολα.

Πηγή: protothema


NEWSLETTER