Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 19:00

Λονδίνο: Ακροδεξιός χαιρέτισε ναζιστικά αλλά... δεν γνώριζε τις συνέπειες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Λονδίνο: Ακροδεξιός χαιρέτισε ναζιστικά αλλά... δεν γνώριζε τις συνέπειες (Βίντεο)

Ο ακροδεξιός ηγέτης που δηλώνει πολιτικός ακτιβιστής Τόμι Ρόμπινσον «έφαγε» πρόσφατα 13 μήνες φυλακή για περιφρόνηση του δικαστηρίου και στην έφεση που άσκησε μαζεύτηκαν οι οπαδοί του για να διαμαρτυρηθούν.

Και ένας εξ αυτών, μέλος κι αυτός του ακροδεξιού αντι-μουσουλμανικού συνασπισμού English Defence League, έδειξε τι πράγματι πρεσβεύουν οι βρετανοί πατριώτες. Αφού κατέφυγε στον ναζιστικό χαιρετισμό πολυάριθμες φορές, έπεσε τελικά στα χέρια της αστυνομίας.

«Γιατί; Τι έχω κάνει;», ούρλιαζε την ώρα που του περνούσαν τις χειροπέδες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Metro», το βίντεο καταγράφηκε από έτερο ακροδεξιό για να ξεσηκώσει θύελλα καταγγελιών κατά του αστυνομικού κράτους και να φέρει τη συμπάθεια για τον φυλακισμένο ηγέτη και το κίνημά του, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ για να ακουστεί η φωνή τους, αυτό το «ελευθερώστε τον Τόμι Ρόμπινσον» που φώναζαν εν χορώ.

Δεν γνωρίζουμε μάλιστα αν ο άντρας συνελήφθη τελικά ή αν απλώς τον περιόρισαν προσωρινά, καθώς η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου μίλησε μόνο για άλλες συλλήψεις: έναν άντρα που κουβαλούσε «επιθετικό όπλο», δύο που επιτέθηκαν στις δυνάμεις του νόμου, έναν για κατοχή φωτοβολίδας και έναν ακόμα επειδή προκάλεσε ζημιές σε λεωφορείο…


NEWSLETTER