Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 10:30

Έκκληση του Μπόνο για τα παιδιά στους Αμερικανούς βουλευτές

Γράφτηκε από την
Έκκληση του Μπόνο για τα παιδιά στους Αμερικανούς βουλευτές

Ο Μπόνο απηύθυνε σήμερα έκκληση στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να πιέσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την πολιτική του χωρισμού των οικογενειών των παράτυπων μεταναστών, η οποία "είναι εντελώς αντίθετη με τις αμερικανικές αξίες".

Ο διάσημος Ιρλανδός τραγουδιστής των U2 και ακτιβιστής, ο οποίος είχε αυτές τις μέρες συναυλίες στην περιοχή της Ουάσινγκτον συζήτησε με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς βουλευτές στο Καπιτώλιο την τραγωδία των περισσότερων από 2.300 παιδιών που έχουν ήδη χωριστεί από τους γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

"Μίλησα με πολλούς Ρεπουμπλικάνους", δήλωσε ο Μπόνο στο AFP. "Αυτοί είπαν ότι θέλουν να βρεθεί μια λύση. Ωστόσο πρόκειται για κάτι που πρέπει πολύ απλά να σταματήσει (...) Είναι εντελώς αντίθετο με τις αμερικανικές αξίες", πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει πλήθος επικρίσεων, ακόμη και από το δικό του στρατόπεδο, λόγω της πολιτικής του της "μηδενικής ανοχής" στην μετανάστευση και κυρίως της απόφασής του να διώκονται ποινικά και συστηματικά οποιοιδήποτε ενήλικες διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER