Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 14:50

Λιβύη: Τουλάχιστον πέντε πρόσφυγες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Λιβύη: Τουλάχιστον πέντε πρόσφυγες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη

Τα πτώματα τουλάχιστον πέντε προσφύγων που πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη εντοπίστηκαν χθες Τρίτη το βράδυ στις ακτές δυτικά της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

Τα πέντε πτώματα καθώς και τα σωσίβια γιλέκα που φορούσαν οι πρόσφυγες αλλά και συντρίμμια από το ξύλινο πλοιάριό τους ξεβράστηκαν σε μια παραλία στην περιοχή Ουερσεφάνα, δυτικά της λιβυκής πρωτεύουσας.

Ο Μοχάμαντ αλ Ιμάμ, επικεφαλής της υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού που είναι αρμόδια για την περισυλλογή των πτωμάτων, δήλωσε στο AFP ότι έχουν εντοπιστεί στα ανοικτά τουλάχιστον πέντε ακόμη πτώματα που επιπλέουν, "όμως ήταν δύσκολο να τα περισυλλέξουμε" καθώς δεν υπάρχουν επαρκή μέσα.

Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν τις μαζικές αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ευρώπη, οι οποίοι διασχίζουν τη Μεσόγειο μέσα σε επισφαλή και υπερπλήρη πλοιάρια.

Τη Δευτέρα τα πτώματα πέντε προσφύγων είχαν περισυλλεγεί και περισσότεροι από 100 ακόμη είχαν διασωθεί μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου που τους μετέφερε στα ανοικτά της Λιβύης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER