Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 16:40

Βέλγιο: «Ουρανοξύστης» φάλαινα από πλαστικά απορρίμματα

Γράφτηκε από την
Βέλγιο: «Ουρανοξύστης» φάλαινα από πλαστικά απορρίμματα

Έως τις 16 Σεπτεμβρίου, μια φάλαινα θα αναδύεται από ένα κανάλι της Μπριζ στο Βέλγιο.

Μια 11,5 μέτρων φάλαινα-γλυπτό, που αποτελείται από περισσότερους από πέντε τόνους πλαστικά απορρίμματα τα οποία περισυνελέγησαν σε Ατλαντικό και Ειρηνικό.

Με την εγκατάσταση «Ουρανοξύστης» ανταποκρίθηκε στο φετινό θέμα της Τριενάλε της Μπριζ - «Υγρή Πόλη» - το αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό στούντιο STUDIOKCA. Οι Τζέισον Κλιμόσκι και Λέσλι Τσανγκ του με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στούντιο θέλησαν να σχολιάσουν το πώς τα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλον τον κόσμο συμβάλλουν στη συσσώρευση απορριμμάτων στους ωκεανούς, όλο αυτό το πλαστικό που πετάμε και το οποίο ξεβράζει η θάλασσα στις παραλίες και σκοτώνει τη θαλάσσια πανίδα.

Ο «Ουρανοξύστης» περιέχει περίπου 372 τετραγωνικά μέτρα πλαστικά απορρίμματα, μια παρωνυχίδα στους 150 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που σήμερα βρίσκονται στις θάλασσες του πλανήτη. Το STUDIOKCA συνεργάστηκε με το Hawaii Wildlife Fund για να συντονίσουν πολλά καθαρίσματα παραλιών και με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων για την κατασκευή της βάρους 4,5 τόνων «φάλαινας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER