Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 15:48

Εκαντοντάδες στην κηδεία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

Γράφτηκε από την
Εκαντοντάδες στην κηδεία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ρουσέ για την κηδεία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, η οποία δολοφονήθηκε στις 6 Οκτωβρίου στην πόλη αυτή στη βόρεια Βουλγαρία, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στην Ευρώπη.

Με λουλούδια στα χέρια και στεφάνια, επίσημοι και απλοί πολίτες συλλυπήθηκαν τους γονείς της 30χρονης δημοσιογράφου σε μια εκκλησία στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε ο ανταποκριτής του AFP.
Η σορός της Μαρίνοβα, παρουσιάστριας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, βρέθηκε το Σάββατο σε ένα πάρκο στις όχθες του Δούναβη. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε ξυλοκοπηθεί και βιαστεί.
Η δολοφονία αυτή, η τρίτη δημοσιογράφου σε έναν χρόνο στην Ευρώπη, προκάλεσε αποτροπιασμό στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας, δημιουργώντας φόβους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που συνδέεται με την επαγγελματική της δραστηριότητα.
Ωστόσο η υπόθεση αυτή απομακρύνεται μετά τη σύλληψη την Τρίτη το βράδυ στη Γερμανία ενός Βούλγαρου, του Σεβερίν Κρασιμίροφ, ο οποίος ομολόγησε εν μέρει την ενοχή του. Αυτός είχε τραπεί σε φυγή την επομένη της δολοφονίας της δημοσιογράφου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER