Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 19:22

Μαζική διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο

Γράφτηκε από την
Μαζική διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Λονδίνο το Σάββατο κατά του Brexit αξιώνοντας νέο δημοψήφισμα. Συγκέντρωση και τους υπέρμαχους της εξόδου.

Σε μία από τις μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στην Αγγλία, περίπου 600.000 Λονδρέζοι ζήτησαν το Σάββατο ουσιαστικά επανάληψη του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι εξέφρασαν την αγωνία τους για την τύχη της χώρας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αξίωσαν μία δεύτερη διαδικασία δημοψηφίσματος.
Ενα από τα συνθήματα που έκλεψε την παράσταση ήταν το "Brexit κλέβει το μέλλον μου" ενώ κάποιοι, πιο τολμηροί, ανέμιζαν και σημαίες της ευρωπαικής ένωσης, γεγονός αν μην τι άλλο ασυνήθιστο για τα αγγλικά δεδομένα.
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διοργάνωσαν και οι υπερασπιστές του brexit υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος τόνισε ότι "αφού ψηφίσαμε ότι πρέπει να φύγουμε, αυτό θα πρέπει να συμβεί, έτσι χρειάζεται να γίνει".
Στην πορεία κατά του brexit πήρε μέρος αντιπροσωπεία της LGTB κοινότητας καθώς και μέλη από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, δείγμα του ότι το αίτημα για...παραμονή βρίσκει ανοιχτά ώτα σχεδόν παντού.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER