Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 22:00

Θηριωδία στο Νότιο Σουδάν: Πάνω από 100 βιασμοί σε 10 ημέρες

Γράφτηκε από την

Η ωμή βία έκανε πάλι την εμφάνισή της στο Νότιο Σουδάν "σημαδεύοντας" τις γυναίκες που βιάστηκαν μαζικά.

Μπορεί το Σεπτέμβριο οι αντιμαχόμενες πλευρές στο Νότιο Σουδάν να υπέγραψαν ανακωχή βάζοντας τέλος στην εμφύλια διαμάχη που κρατούσε από το 2013, όμως η ωμή βία δεν έχει σταματήσει ακόμη στη χώρα.
Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα κατέγραψαν περισσότερα από 100 κρούσματα βιασμών γυναικών, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες, δείγμα του ότι η τάξη δεν έχει ακόμη εμπεδωθεί.
"Κάποια από τα κορίτσια ήταν μικρότερα και από 10 ετών ενώ μεταξύ των θυμάτων βρέθηκαν και γυναίκες άνω των 65 ετών. Οι δράστες δεν έδειξαν έλεος ούτε για τις εγκύους τις οποίες βίασαν επίσης" τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου Ρουθ Οκέλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τους πρώτους 10 μήνες του έτους είχαν καταγραφεί 104 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, μόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη τα περιστατικά ήταν 125!
Οι βιαστές δεν περιορίζονταν μόνο στη σεξουαλική κακοποίηση. Εν συνεχεία έκλεβαν τα ρούχα των γυναικών και άρπαζαν τις κάρτες σίτισης μέσων των οποίων τα θύματα εξασφάλιζαν τη διατροφή τους.

Πηγή: news247.gr