Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 11:06

Τα Χριστούγεννα των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης

Γράφτηκε από την
Τα Χριστούγεννα των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης

 

Πώς οι γαλαζοαίματοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα;

Συνήθως οι βασιλικές οικογένειες γιορτάζουν κεκλεισμένων των θυρών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ωστόσο συνήθως λίγες λεπτομέρειες διαρρέουν, αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνήθως η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου περνούν τα Χριστούγεννα στο Σάντριγκαμ, στην Αγγλία στη βασιλική εξοχική κατοικία. Το ζευγάρι παραμένει εκεί αρκετές εβδομάδες. Οι 97χρονοι βασιλείς προσκαλούν μέλη της οικογένειάς τους την περίοδο των διακοπών.

Ο πρίγκιπας Χάρι το 2017, όταν δεν ήταν παντρεμένος με την Μέγκαν Μαρκλ, επισκέφθηκε το Σάντριγκαμ. Το ερώτημα είναι αν ο Χάρι θα συμμετάσχει φέτος στο παραδοσιακό βασιλικό κυνήγι φασιανού, καθώς η, πλέον, σύζυγός του είναι υπέρμαχος της προστασίας των ζώων. Η πιθανή απουσία του αναμένεται να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα των δύο, η οποία παρουσιάζει μέχρι τώρα άγνωστη φωτογραφία από τον γάμο τους, τον περασμένο Μάιο προκάλεσε σχόλια. Το βασιλικό ζευγάρι φωτογραφήθηκε από πίσω, με θέα ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων. Από την άλλη πλευρά η κάρτα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Δούκισσας Κέιτ - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους Τζορζ, Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις ήταν πιο παραδοσιακή.

Η βασιλική οικογένεια παρακολουθεί πάντα τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Σάντριγκαμ, στην κομητεία Νόρφολκ.

Ισπανία: Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’ παραδοσιακά απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες την παραμονή των Χριστουγέννων, το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικά. Το 2017 μίλησε για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Φέτος επικρατεί ηρεμία και ο 50χρονος βασιλιάς θα γιορτάσει με την 46χρονη σύζυγό του, βασίλισσα της Ισπανίας Λετίσια και την οικογένειά του. Κάποιες φορές με τις κόρες τους Σοφία και Ελεονώρα πηγαίνουν να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση, μπαλέτο ή σινεμά.

Σουηδία: Η σουηδική βασιλική οικογένεια περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων χωρίς επίσημες συναντήσεις. Μία μέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, η βασίλισσα Σίλβια γιορτάζει τα γενέθλιά της και φέτος που κλείνει τα 75 έτη έχει προσκαλέσει πολλούς καλεσμένους στο κάστρο. Μαζί της θα είναι η νεότερη κόρη της, πριγκίπισσα Μαγδαληνή, η οποία ζει με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά στις ΗΠΑ και δεν ταξιδεύει συχνά στη Σουηδία.

Νορβηγία: Το βασιλικό ζεύγος της Νορβηγίας γιορτάζει την παραμονή των Χριστουγέννων με τον γιο τους, πρίγκιπα Χάακον φυσικό κληρονόμο του θρόνου της Νορβηγίας και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ Χόιμπι και τα παιδιά τους στο Kongsseteren, τη χειμερινή βασιλική κατοικία. Την ημέρα των Χριστουγέννων ο βασιλιάς Χάραλντ και η βασίλισσα Σόνια παρακολουθούν τη λειτουργία σε ένα μικρό ναό στο Holmenkollen.

Βέλγιο: Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συμμετέχει κάθε χρόνο την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα σε ένα κοινωνικό πρόγραμμα. Φέτος, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επισκέπτονται το Biloba House, ένα κέντρο στο οποίο ηλικιωμένοι συναντώνται και ανταλλάσσουν απόψεις. Επίσης, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη θα παρακολουθήσουν το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο στο βασιλικό ανάκτορο με την παιδική χορωδία της Βασιλικής Όπερας των Βρυξελλών μαζί με μουσικούς. Την παραμονή των Χριστουγέννων η βασιλική οικογένεια επιθυμεί να περνά εντελώς οικογενειακά και ιδιωτικά


NEWSLETTER