Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 10:50

Η Βαϊόλα Ντέιβις στην ταινία για την πρώτη μαύρη γυναίκα μέλος του Κογκρέσου

Γράφτηκε από την
Η Βαϊόλα Ντέιβις στην ταινία για την πρώτη μαύρη γυναίκα μέλος του Κογκρέσου

Σε μία χρονιά που αριθμός ρεκόρ γυναικών οδεύουν προς το Αμερικανικό Κογκρέσο, η ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν θα περάσει στη λήθη η Shirley Chisholm (Σίρλεϊ Τσίζολμ) - η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα που εξελέγη μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εκπροσωπώντας τη 12η περιφέρεια της Νέας Υόρκης και η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε το χρίσμα μεγάλου πολιτικού κόμματος, συγκεκριμένα των Δημοκρατικών για την προεδρία.

"Ελπίζω να επιμορφώσω" σχολίασε η Ντέιβις στο "The Hollywood Reporter" αναφερόμενη στη βιογραφική ταινία εξηγώντας ότι "πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποια ήταν η Σίρλεϊ Τσίζολμ".

Η 43χρονη κάτοχος Όσκαρ θα πρωταγωνιστήσει στο κινηματογραφικό έργο που δεν έχει ακόμα τίτλο με θέμα τη ζωή και την καριέρα της πρωτοπόρου του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων τη δεκαετία του 1960 -1970 (η Τσίζολμ πέθανε το 2005).

Η Βαϊόλα Ντέιβις θα είναι επίσης παραγωγός του πρότζεκτ της Amazon μαζί με τον σύζυγό της Τζούλιους Τένον. Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς ταινιών με πολιτικά θέματα που ετοιμάζει το ζευγάρι για τη συνδρομητική υπηρεσία streaming.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER