Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 11:30

Συναγερμός στη Σλοβενία: Φόβοι για εισαγωγή κρέατος από άρρωστες αγελάδες της Πολωνίας

Γράφτηκε από την
Συναγερμός στη Σλοβενία: Φόβοι για εισαγωγή κρέατος από άρρωστες αγελάδες της Πολωνίας

Διαβεβαιώσεις ότι η πoσότητα κρέατος που εισήχθη στη Σλοβενία από την Πολωνία τον Ιανουάριο δεν προέρχεται από το σφαγείο, που προκάλεσε αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό έπειτα από τη μετάδοση τηλεοπτικών εικόνων σφαγής άρρωστων αγελάδων και την πώληση του κρέατός τους για κατανάλωση, έδωσαν οι σλοβενικές αρχές.

Η συγκεκριμένη ποσότητα κρέατος, συνολικού βάρους 1,5 τόνου, έφθασε στις 16 Ιανουαρίου στη Σλοβενία και από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των καταναλωτών, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων και το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Σλοβενίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και πλέον επικεντρώνονται σε ποσότητα κρέατος, βάρους 500 κιλών, που εισήχθη στη Σλοβενία στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Η υπουργός Γεωργίας της Σλοβενίας, Αλεξάντρα Πίβετς, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "ίχνος" κυκλοφορίας "ύποπτου" κρέατος στην αγορά, προσθέτοντας ότι «επί του παρόντος, δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με νέες αποστολές κρέατος που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών».

Η κατάσταση, είπε η κ. Πίβετς, είναι υπό έλεγχο και τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένεται να ανακοινωθούν σε διάστημα πέντε ημερών.

Εξάλλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων της Σλοβενίας, Γιάνεζ Ποσέντι, επισήμανε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, διότι προέχει η ασφάλεια των καταναλωτών. Γι' αυτόν τον λόγο, σημείωσε, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα του κρέατος που τίθεται προς κατανάλωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER