Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 13:00

Βρετανός ΥΠOIK: Η παραίτηση Μέι δεν θα βοηθούσε το Brexit

Γράφτηκε από την
Βρετανός ΥΠOIK: Η παραίτηση Μέι δεν θα βοηθούσε το Brexit

Η Βρετανία πρέπει να βρει έναν τρόπο για να αποχωρήσει συντεταγμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να προσπαθεί να ανατρέψει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Όταν ερωτήθηκε από το δίκτυο Sky σχετικά με δημοσιεύματα σε εφημερίδες περί μιας συνωμοσίας ανώτερων υπουργών για την ανατροπή της Μέι και αν πιστεύει πως η πρωθυπουργός δεν έχει άλλα περιθώρια, ο Χάμοντ δήλωσε: «Όχι. Δεν πιστεύω καθόλου πως αυτό συμβαίνει».

«Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα μας βοηθήσει», δήλωσε. «Το να συζητούμε περί αλλαγής των παικτών, ειλικρινά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική πολυτέλεια».

Όταν ερωτήθηκε αν προσπαθεί να κάνει τον ντε φάκτο αναπληρωτή της Μέι, τον Ντέιβιντ Λίντινγκτον να αναλάβει ως προσωρινός πρωθυπουργός, ο Χάμοντ δήλωσε: «Αυτό δεν συμβαίνει».

«Γνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να πάρουμε μια πλειοψηφία για τη συμφωνία της πρωθυπουργού (για το Brexit) και, αν αυτό συμβεί, τότε το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο σε τι αντιτάσσεται, αλλά και τι θέλει», δήλωσε.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με δυνατές επιλογές για το Brexit, ο Χάμοντ δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ωστόσο αυτό αποτελεί μια συγκροτημένη πρόταση.

«Είναι σαφές πως θα υπάρξει τις λίγες επόμενες ημέρες μια ευκαιρία για τη Βουλή των Κοινοτήτων, αν δεν εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού, να προσπαθήσει να βρει μια πλειοψηφία που να στηρίξει μια άλλη πρόταση την οποία να μπορεί να προωθήσει», δήλωσε ο Χάμοντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER