Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 19:19

Βρετανία: Aγνωστοι τοποθέτησαν «αντικείμενα» σε σιδηροδρομικές γραμμές

Γράφτηκε από την
Βρετανία: Aγνωστοι τοποθέτησαν «αντικείμενα» σε σιδηροδρομικές γραμμές

Η βρετανική αστυνομία ερευνά δύο συμβάντα στα οποία άγνωστοι τοποθέτησαν αντικείμενα σε σιδηροδρομικές γραμμές με σκοπό να σαμποτάρουν το δίκτυο, σε μια σκόπιμη, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ενέργεια που σχετίζεται με το Brexit.

"Ήταν μια σοβαρή και σκόπιμη απόπειρα από κάποιον να προκαλέσει ένα σημαντικό σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σον Ο' Κάλαχαν της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών.

Οι μηχανισμοί αυτοί βρέθηκαν από εργαζόμενους πάνω στις ράγες στο Γιάξλεϊ του Κέμπριτζσιρ, στην κεντρική Αγγλία, στις 21 Μαρτίου. Παρόμοια αντικείμενα εντοπίστηκαν και έξι ημέρες αργότερα στο Νέδερφιλντ της κομητείας του Νότιγχαμ, όμως σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα στα δρομολόγια.

Ο Ο' Κάλαχαν δεν απέκλεισε καμία πιθανότητα όσον αφορά το κίνητρο "κάποιου που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του για να τοποθετήσει αυτά τα αντικείμενα σε μια εν χρήση σιδηροδρομική γραμμή", όμως τόνισε ότι "οι πρώτες εκτιμήσεις μας μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχετίζεται με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σκοπός ήταν να σημειωθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια και όχι να προκληθούν ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER